Urk thuis tegen Drachtster Boys

Sport
Het verschil tussen beide teams is slechts een punt in het voordeel van Urk. Bij winst neemt de ploeg van Rolf de Boer afstand van de gevarenzone. En dat is met het oog op de drie wedstrijden daarna best van groot belang. DVS’33 Ermelo verdedigt zaterdag in Rijssen de koppositie van de algemene rangschikking en de tweede periode.

Urk treft dus zaterdag Drachtster Boys. De Friezen zijn moeizaam uit de startblokken gekomen. Het scorend vermogen laat te wensen over en ook de defensieve kwaliteiten kennen soms hun zwakheden. Toch probeert trainer Fred de Boer, die ook volgend seizoen bij Drachtster Boys onder contract staat, zijn selectie ervan te overtuigen dat er zaterdag minimaal een punt van Sportpark De Vormt meegenomen kan worden. Dat is ook nodig, want het verschil op de ranglijst tussen beide clubs bedraagt slechts een punt.
Hoewel de Friezen in de competitie moeizaam op gang komen, werd vorige week zaterdag het bekerduel tegen derdeklasser VV Dokkum overtuigend gewonnen. Urk leverde dezelfde prestatie tegen SV Marum. Het enige verschil was dat de ploeg van Rolf de Boer acht keer scoorde en Drachtster Boys ‘maar’ vier keer.
In competitiewedstrijden gaat het er anders aan toe. De belangen zijn groter, zeker nu Urk en Drachtster Boys de punten hard nodig hebben om uit de gevarenzone te komen. De Friezen komen met een fitte selectie op Urk. Urk-trainer Rolf de Boer zal zijn eerste keuze laten afhangen van de fitheid van de spelersgroep. Dat gebeurt in overleg met de medische staf. In ieder geval kan Jelle de Boer nog steeds niet meedoen. Het herstel van zijn knieblessure duurt wat langer dan voorzien. Gerrit Tol trainde dinsdagavond weer volop mee.
De competitiewedstrijd op Sportpark De Vormt begint om 15.00 uur. Scheidsrechter is J. Vredevoogd uit Roden.

Tweede periode

De wedstrijden die zaterdag worden afgewerkt, behoren allemaal tot de tweede periode. Daarin gaat DVS’33 Ermelo aan de leiding. De Ermeloërs voeren ook de algemene ranglijst aan. Zaterdag gaan ze naar Rijssen, waar Excelsior’31 de tegenstander is. De thuisclub moet winnen om dichtbij te kunnen komen. Verlies van de Rijssenaren betekent nu al dat de algemene titel heel ver weg is.
ACV, winnaar van de eerste periode, krijgt Staphorst op bezoek. De Staphorsters kennen een moeizame seizoensstart. Trainer Jan van Raalte krijgt de ploeg nog niet echt aan het voetballen. En toch loopt zijn contract na dit seizoen nog een jaar door. Flevo Boys gaat naar Aalten om tegen AZSV te spelen. Willen de Emmeloorders mee blijven doen in de kopgroep, dan is winnen het enige wat telt.
Dat geldt ook voor Harkemase Boys, dat de aansluiting alleen kan houden als het van WHC wint. De Wezepers kregen vorige zaterdag in de beker een pak slaag van tweedeklasser ASV Dronten. Zal de dreun nog naklinken in Wezep? VVOG speelt op eigen veld tegen SVZW, dat slechts een punt minder heeft dan de thuisclub. WVF en CSV Apeldoorn spelen in Zwolle een degradatieduel. De bezoekers hebben acht punten meer, maar staan derde van onderen.