Afbeelding

Spakenburg met 2-1 te sterk voor Urk

Sport

De oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Torremolinos tegen tweede divisionist Spakenburg, is door Urk met 2-1 verloren. Alle doelpunten werden voor rust gescoord.

Op verzoek van Spakenburg werd de wedstrijdduur verkort naar twee keer dertig minuten. Op het kunstgrasveld van C.D.Mijas nam Urk al na vijf minuten de leiding door Lucas Nagel die een corner van William de Boer binnen kopte. Een voorsprong die lang kon worden gekoesterd, maar vlak voor rust wist Spakenburg binnen enkele minuten twee keer het net achter Richard Strijker te vinden. Rafelino Junte en Floris van der Linde waren de doelpuntenmakers namens Spakenburg. Tijdens de rust werd er ruimschoots gebruik gemaakt van de wisselmogelijkheden door beide ploegen. Zowel Urk als Spakenburg kregen in het tweede gedeelte nog wel wat mogelijkheden, maar aan de stand veranderde niets meer.