De Urker zaalvoetballers willen aansluiting houden met de subtop.
De Urker zaalvoetballers willen aansluiting houden met de subtop.

Zaalvoetballers tegen FC Marlene

Sport

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof 1 spelen vanavond een thuiswedstrijd in Sporthal De Schelp. Tegenstander is FC Marlene 2 uit Heerhugowaard.

Na het 4-4 gelijkspel, dat vorige week werd behaald op bezoek bij IFC Zwolle, wacht de selectie van coaches Andy de Jong en Ed Abels weer een wedstrijd voor eigen publiek.
Tegenstander is het belofteteam van FC Marlene, dat een negende positie op de ranglijst bekleedt. ZVV Urk/Bakkerij De Kof bezet de zesde plaats. Nadat de competitie in februari weer werd hervat, wisten de jonge zaalvoetballers uit Heerhugowaard tweemaal te winnen. De eerste twee wedstrijden na de hervatting werden gewonnen van ZVV Urk (8-2) en PKC’83 (5-4). Daarna volgden nederlagen tegen HZV/Het Vennewater (6-3), OS Lusitanos (3-8) en Futsal Winsum (4-5).

De vorige ontmoeting tussen FC Marlene 2 en De Kof werd een prooi voor de zaalvoetballers uit Heerhugowaard. Wel moet daar als kanttekening bij geplaatst worden, dat de thuisploeg flink versterkt was met gerenommeerde spelers uit de eerste selectie. Dit was wel een teleurstelling voor de Urkers, maar genoeg daarover. Ook uit die wedstrijd werd lering getrokken en liet men tegen de sterkste zaalvoetballers van Nederland een goed niveau zien, iets dat ook gekoesterd werd.

Die nederlaag betekende wel meteen het verlies van enig zicht op een mogelijk kampioenschap. Verder puntverlies dreef dat zicht nog verder naar de achtergrond. De selectie van coach Andy de Jong strijdt echter nog altijd mee om de derde plek in de Eerste divisie A, maar daar heeft het wel concurrentie van nog flink wat andere teams. Het is ongemeen spannend in de eerste divisie, waar maar liefst zes ploegen op drie punten van elkaar staan.
Met nog negen wedstrijden te gaan, valt er voor De Kof nog van alles te winnen of te verliezen. De ontmoeting tegen het belofteteam uit Heerhugowaard staat vooral in het teken van aansluiting behouden met de subtop. Weten de Urkers in eigen huis Marlene 2 te verslaan? Ontmoetingen tegen deze tegenstander staan altijd bol van de spanning, waarin regelmatig werd gewonnen, maar ook eenmaal flink werd verloren. Reden genoeg om een kijkje te nemen in Sporthal De Schelp. De wedstrijd begint om 21.10 uur.