Vlak voor rust in de thuiswedstrijd tegen Noordscheschut, zet Hessel Snoek Urk op voorsprong.
Vlak voor rust in de thuiswedstrijd tegen Noordscheschut, zet Hessel Snoek Urk op voorsprong.

Noordscheschut tegenstander Urk

Sport SV Urk

Heeft Urk na het paasweekend zes punten aan het totaal toegevoegd? Zaterdag eerst naar hekkensluiter Noordscheschut, een lastig obstakel. Paasmaandag komt Volendam naar Sportpark De Vormt. Pas na deze twee speeldagen weet voetbalminnend Urk of de lokale hoofdklasser mee blijft doen in de titelrace.

Vandaag mag de ploeg van trainer Gert Jan Karsten naar de drager van de rode lantaarn, Noordscheschut. Op papier een ‘makkien’. Als de spelers van Urk de knop echter niet in de goede stand weten te zetten, dan wordt het de grootste valkuil van dit seizoen. Wie herinnert zich niet de spraakmakende ontmoetingen in het Drentse plaatsje, onder de rook van Hoogeveen. Urk verspeelde er ooit de kans op promotie. Vaak gingen de ontmoetingen gepaard met veel inzet, opstootjes en strafschoppen.

Noordscheschut is een kat in het nauw. De ruime winst op de hekkensluiter op Sportpark De Vormt kreeg pas na bijna 40 minuten zijn beslag. Als de thuisclub van Urk verliest kan het sportieve testament worden opgemaakt. Maar Noordscheschut zal zijn huid heel duur gaan verkopen. Onderschatting en verslapping bij de ploeg van Gert Jan Karsten kan dure punten kosten. En met het oog op de directe confrontatie met Volendam op paasmaandag mag en kan dat geen optie zijn.

Gert Jan Karsten moet afwachten of Johannes Schrijver voldoende fit is voor een basisplaats. Hessel Snoek en Marinus Snoek zijn wel weer inzetbaar.

Barry Huizinga uit Leeuwarden zet de wedstrijd op Sportpark De Meulewieke aan de Coevorderstraatweg 40, om 14.30 uur in beweging.