Foto van de uitwedstrijd tegen Pluto.
Foto van de uitwedstrijd tegen Pluto.

Heren Schol/Orca’s ontvangen Pluto

Sport Orca's

De mannen van Schol/Orca’s spelen vrijdag een thuiswedstrijd tegen Pluto. Na twee vrije weken kan de jacht op het kampioenschap weer hervat worden.

De laatste wedstrijd van Orca’s werd pijnlijk verloren van Red Giants uit Meppel (76-72) en dus hebben de mannen een nare smaak weg te spoelen. Dat zal echter niet gemakkelijk gaan want Pluto is een tegenstander om rekening mee te houden. Ondanks een zesde plaats spelen de mannen uit Wageningen degelijke wedstrijden zonder grote uitschieters.

Orca’s heeft daar eerder dit seizoen de uitwedstrijd in Wageningen met 57-71 weten te winnen. Na een maand geen wedstrijden te hebben gespeeld, wist Orca’s na een achterstand de wedstrijd alsnog om te buigen in een overwinning. Pas laat in het vierde kwart werd de wedstrijd op ervaring beslist.

Kampioenschap

De heren van Schol/Orca’s hebben dit seizoen nog vijf wedstrijden op het programma staan, waaronder vier thuiswedstrijden. Wedstrijden waarin Orca’s het kampioenschap veilig zal moeten stellen. De situatie is nog steeds hetzelfde: nog twee keer winnen en dan kan het kampioenschap gevierd worden. De concurrenten hebben echter geen fouten gemaakt en daardoor vormen Zwolle en Zutphen nog steeds een bedreiging. Beide ploegen kunnen op 26 uit 18 komen, terwijl Orca’s op dit moment de ranglijst aanvoert met 24 uit 13.

Werk aan de winkel dus voor de ploeg van coach Jurie Bakker. Vrijdag is een belangrijk moment voor de Urkers. Deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden om het voordeel te behouden. Verlies zou betekenen dat het onnodig spannend kan worden in de laatste wedstrijden. De wedstrijd in sporthal Vlechttuinen begint vrijdag om 20.00 uur.

!