Afbeelding

PKC’83 gastheer voor ZVV Urk/Bakkerij De Kof

Sport ZVV Urk

Het zal voor de zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof vanavond een zware klus worden. In Groningen wacht PKC’83, de ploeg die enkele maanden geleden de Urkers nog trakteerde op een gevoelige thuisnederlaag (1-4).


Kunnen de mannen van coaches Andy de Jong en Ed Abels revanche nemen voor deze gevoelige nederlaag? Het zal een zware kluif hebben aan tegenstander PKC’83, die tal van spelers boordevol technische kwaliteiten bezit. Met oud-profvoetballer Anton Jongsma, Jan Hooiveld en baltovenaar Mohamed Faraouni aan boord beschikken de Groningers over een aantal baltovenaars.

Opvallend is dat PKC’83 na een sterke seizoenstart, waarin het bovenin meedraaide, in de wintermaanden toch terrein moest prijsgeven en door wisselvallige resultaten op een achtste positie van de ranglijst bivakkeert. Afgelopen vrijdag werd er met 4-6 verloren op bezoek bij Scagha’66. Daarvoor was Zeemacht met 1-3 te sterk. Tegen Lusitanos werd onlangs nog gewonnen (4-2) maar de twee wedstrijden daarvoor werd er nog verloren van Scagha (2-3) en FC Marlene 2 (5-4). Het maakt van PKC’83 een onvoorspelbare ploeg, die van iedereen kan winnen en verliezen. Een overwinning voor de Urker zaalvoetballers is dan ook zeker niet uitgesloten.

Kan ZVV Urk/Bakkerij De Kof een gooi doen naar een vierde plek op de ranglijst? Een overwinning is nodig tegen PKC’83, maar dan nog hebben concurrenten Zeemacht en Winsum een wedstrijd tegoed. In Groningen wordt om 20.30 uur afgetrapt. De wedstrijd is live te volgen via het twitterkanaal @zvvurk.

!