Afbeelding

Orca’s Heren kunnen kampioen worden

Sport Orca's

Nog één overwinning zijn de mannen van Schol/Orca’s verwijderd van het kampioenschap in de eerste klasse. Vandag kan de kroon op een mooi seizoen gezet worden, als de ploeg van coach Jurie Bakker van Arnhem Eagles weet te winnen.

Met de winst op Pluto van afgelopen vrijdag vormt alleen Hanze Stars uit Zutphen nog een bedreiging voor de heren van Schol/Orca’s. Zij kunnen nog op 26 punten komen, maar dan moet Orca’s alle resterende wedstrijden verliezen, waaronder het thuisduel tegen datzelfde Hanze Stars, dat dan ook nog eens met 17 of meer punten verschil moeten winnen van de Urkers. Alleen dan is het kampioenschap voor de ploeg uit Zutphen. Orca’s heeft zelf nog vier wedstrijden voor de boeg en heeft dus alles in eigen hand.

De wedstrijd tegen Arnhem Eagles kan al beslissend zijn. Bij winst is Orca’s kampioen. Maar dit is niet een wedstrijd waar te licht over gedacht kan worden. De ploeg uit Arnhem is een serieus te nemen ploeg, die ieder jaar meedoet voor de prijzen. Orca’s zal alle zeilen moeten bijzetten om daar met een positief resultaat te vertrekken. Het zal ieder geval niet cadeau gegeven worden. In het seizoen 2019-2020 won Orca’s thuis in de eerste ontmoeting met 71-67 na verlenging. De wedstrijd in Arnhem werd verloren met 69-62 waardoor Arnhem kampioen werd. De week erna stopten door de coronapandemie alle activiteiten. Het seizoen 2020-2021 begon hoopvol voor Orca’s met een thuiswedstrijd tegen Arnhem Eagles. Die wedstrijd werd ruim door de Urker basketballers gewonnen: 77-56. Ook dat seizoen werd helaas nooit afgemaakt en dus kwam er geen tweede ontmoeting in Arnhem. In het huidige seizoen is de thuiswedstrijd al geweest (Arnhem Eagles kwam vanwege diverse redenen niet opdagen en verloor reglementair met 20-0) en nu rest nog de belangrijke uitwedstrijd.

De wedstrijd wordt gespeeld in De Omnibus in Arnhem en begint om 16.00 uur.