Foto gemaakt tijdens de thuiswedstrijd tegen Futsal Winsum.

Zaalvoetballers naar Winsum

Sport

De zaalvoetballers van Urk/Bakkerij de Kof spelen vanavond opnieuw een uitwedstrijd. Na de 5-2 nederlaag tegen PKC’83 wacht deze week een directe concurrent in Futsal Winsum.

Na de gevoelige nederlaag van afgelopen vrijdag tegen PKC’83, mag De Kof voor revanche gaan tegen Futsal Winsum. De Groningers staan op de vierde plaats van de ranglijst in de eerste divisie A. ZVV Urk/Bakkerij De Kof staat op de vijfde plaats.
Eerder dit seizoen wisten de Urkers met 3-1 te winnen van Winsum in Sporthal de Schelp. Door doelpunten van Jelle Kramer, Klaas Jelle Romkes en Willem Snoek werd, na een vroege 0-1 achterstand, nog voor rust orde op zaken gesteld. In de tweede helft werd er niet meer gescoord en kon ZVV Urk/Bakkerij de Kof drie punten aan het totaal toevoegen.

Na de nederlaag op Urk heeft Futsal Winsum met vier overwinningen en drie nederlagen wisselvallig gepresteerd. In die periode werd gewonnen van: Zeemacht (3-1), LTC (4-1), FC Marlene (5-4) en LTC (10-0). Tegen Vennewater (2-7), Zeemacht (3-4) en vorige week op bezoek bij koploper Scagha’66 (6-3) werd een nederlaag geïncasseerd.

De Urker zaalvoetballers kunnen ongeveer dezelfde cijfers overleggen over de afgelopen periode. Niet voor niets staan beide ploegen qua punten gelijk met elkaar. In verhouding zijn de kwaliteiten van beide teams redelijk gelijkwaardig. Dat is terug te zien in de onderlinge resultaten tijdens de afgelopen seizoenen. Beide ploegen weten vaak de thuiswedstrijden in winst om te zetten.

De wedstrijd, die gespeeld wordt in de Ripperdahal aan de Hamrik 4 in Winsum, begint om 20.30 uur en is live te volgen via het twitterkanaal @zvvurk.