In de thuiswedstrijd kwam Urk op een vroege voorsprong door Riekelt Nentjes.
In de thuiswedstrijd kwam Urk op een vroege voorsprong door Riekelt Nentjes.

Urk op bezoek bij NSC Nijkerk

Sport

Het aftellen is begonnen. Nog vijf wedstrijden te gaan en dan zit de competitie erop. Welke club sluit af als kampioen? Urk leidt en om de titel te kunnen pakken moet vanmiddag eerst NSC Nijkerk opzij worden gezet. De nummer voorlaatst moet vechten voor lijfsbehoud. Urk is gewaarschuwd: een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Min of meer traditioneel heeft Urk het altijd lastig tegen degradatiekandidaten. Tegen NSC Nijkerk zal het waarschijnlijk niet anders zijn. Vaak werden punten verspeeld tegen ploegen die aan de onderkant van de ranglijst stonden. Alleen staat de equipe van Gert Jan Karsten nu bovenaan en om kampioen te worden, moeten de drie punten mee naar Urk. En dus moet er gebroken worden met deze traditie.

Mouwen opstropen

NSC Nijkerk heeft de afgelopen wedstrijden van Urk kunnen evalueren en analyseren om een manier te vinden waarop Urk zaterdag aangepakt moet worden. Dat heeft ertoe geleid dat de technische staf van de gastheren tot de conclusie is gekomen, dat de mouwen opgestroopt gaan worden en er voor iedere meter gras hard gestreden moet worden. Te beginnen bij de opbouw van Urk.

Gespaard

Gert Jan Karsten heeft de basisspelers van de laatste weken gespaard in de oefenwedstrijd tegen HHC Hardenberg. Hij wilde geen risico lopen op nog meer blessures. William de Boer en Bennie Dunnink moesten tegen DETO Twenterand al toekijken. Meer blessures kunnen de balans in het team verstoren en dat is het laatste wat de trainer kan gebruiken op weg naar de felbegeerde titel.

In Nijkerk wordt de wedstrijd gezien als de laatste strohalm om rechtstreekse degradatie uit de Hoofdklasse B te ontlopen. Als Urk wint en de concurrenten van NSC Nijkerk pakken punten, dan staan de Nijkerkers voor de haast onmogelijke opgave om in de laatste vier wedstrijden het hoofdklasserschap veilig te stellen. Het behalen van PD-wedstrijden zou al als een klein wonder kunnen worden beschouwd. 

Scheidsrechter Jeen Boringa uit Leeuwarden zet de wedstrijd op Sportpark De Burcht aan de Luxoolseweg 32 in Nijkerk om 14.30 uur in beweging.