De uitwedstrijd tegen Batouwe werd, na een moeizame start, ruim gewonnen met 56-86.
De uitwedstrijd tegen Batouwe werd, na een moeizame start, ruim gewonnen met 56-86.

Verlaat kampioensfeest Orca’s Heren

Sport

Geen kampioenswedstrijd en geen feestje na afloop; het afzeggen van Hanse Stars vorige week was de meest bittere pil die de spelers van Schol/Orca’s Heren dit seizoen moesten slikken. Het felbegeerde kampioenschap is binnen en wordt vanavond gevierd als de thuiswedstrijd tegen BV Batouwe op het programma staat.

De druk van het kampioen moeten worden is eraf, maar wat waren de mannen van Orca’s teleurgesteld en kwaad, toen vorige week vrijdag tegen het middaguur het bericht kwam dat directe concurrent Hanze Stars niet zou komen. Een actie die, op zijn zachtst gezegd, niet alleen onsportief is, maar ook getuigt van weinig respect richting Orca’s, dat alles in het werk had gesteld om er een prachtig basketbalfeest van te maken.

Kampioenschap vieren

Gelukkig spelen de mannen van coach Jurie Bakker vanavond weer een thuiswedstrijd. Een mooie gelegenheid om het kampioenschap alsnog te vieren als BV Batouwe op bezoek komt. De gasten bungelen onderaan de ranglijst, maar de Urkers hadden in de uitwedstrijd vrij veel moeite met de tegenstander uit Bemmel. Er was een lockdownperiode aan de wedstrijd voorafgegaan, waardoor er een maand lang niet getraind en gespeeld kon worden. Met een uitgedunde selectie moest Orca’s de klus klaren, maar had daar de grootste moeite mee. Met de rust stond het nog 33-42 en was er bij Batouwe het geloof dat er een overwinning te behalen viel. In de tweede helft wist Orca’s echter orde op zaken te stellen en ging het alsnog met een flinke overwinning terug naar huis: 56-86.

Is er dan nog wel iets om voor te spelen? Zeker. In de eerste plaats is daar de eer en de trots van de Urker mannen, die daarnaast in de tweede plaats de ongeslagen thuisstatus, die is opgebouwd sinds april 2018, willen verdedigen en behouden. De spelers van Batouwe zullen zich niet als makke schapen naar de slachtbank laten leiden, want zij hebben de punten nog hard nodig in de strijd tegen degradatie. In hun laatste drie wedstrijden willen ze uiteraard graag zoveel mogelijk punten bijschrijven.

Alle activiteiten die voor vorige week gepland stonden, zoals de spandoekenactie, zijn een week opgeschoven. Orca’s gaat er alles aan doen om er een mooi feest van te maken waarbij iedereen van harte welkom is. 

De wedstrijd in sporthal Vlechttuinen begint om 20.00 uur.

!