Urk in de aanval tijdens de uitwedstrijd tegen Eemdijk die eindigde in 2-2.
Urk in de aanval tijdens de uitwedstrijd tegen Eemdijk die eindigde in 2-2.

Urk ontvangt mede-titelkandidaat Eemdijk

Sport

Voor Urk geldt vandaag dat drie punten pakken op eigen veld de titelkansen enorm laat stijgen. Tegenstander Eemdijk wil persé aanhaken in de titelstrijd. De ontmoeting op het Urker sportpark staat dus bol van de belangen. Winst van Urk betekent overigens dat het de eerste keer zou worden dat de ploeg van Gert Jan Karsten op Sportpark De Vormt van Eemdijk weet te winnen. 

Er is deze dagen hard gewerkt door de medische staf van Eemdijk om de spelers fit te krijgen. Het wordt vanmiddag een ontmoeting die van groot belang is voor de titelstrijd. Om een plaats in de hoofdmacht van de Bunschoters te bemachtigen is fitheid het sleutelwoord.

Bij Urk is daarom Bennie Dunnink tijdens de dinsdagtraining aan de kant gebleven. Hij startte al niet helemaal fit in de wedstrijd tegen NSC Nijkerk en om het genezingsproces te bevorderen keek hij vanaf de zijlijn toe hoe zijn ploeggenoten zich voorbereidden op de clash tegen Eemdijk. Want er niet bij zijn, past niet in het karakter van de verdediger.

Publiek

Gert Jan Karsten riep het al een paar keer: ,,Deze spelersgroep verdient veel eigen publiek en de daarbij behorende aanmoedigingen. Nog niet iedereen heeft door dat deze door de eigen club opgeleide spelers meer respect en aanmoedigingen verdienen voor de geleverde prestaties tijdens dit nu al memorabele seizoen.”

Bij Eemdijk wordt alles in stelling gebracht om zoveel mogelijk mensen uit Bunschoten en Spakenburg naar Urk te krijgen. De club van 100 van Eemdijk komt met een volle touringcar. Deze groep vertrekt al vroeg uit Bunschoten. Daarnaast wordt er een flinke karavaan auto’s op de weg naar Urk verwacht.

Urk won nog nooit op eigen veld van Eemdijk. De Bunschoters werden zelfs een keer kampioen op het sportpark van Urk. De enige winst die de ploeg van Gert Jan Karsten (toen nog onder leiding van Richard Karrenbelt) behaalde in deze tweestrijd was op 4 november 2017 in Bunschoten. Toen won Urk met 2-3. En dus staat er naast het verdedigen van de eerste plaats ook nog een tweede uitdaging te wachten voor de equipe van Gert Jan Karsten.

Scheidsrechter is Marco Oosting uit Niekerk. De aftrap op sportpark De Vormt is om 15.00 uur.