Afbeelding

Urk weggespeeld door Eemdijk

Sport

De eerste nederlaag op eigen veld dit seizoen is meteen een hele pijnlijke. De equipe van Gert Jan Karsten speelde in de eerste helft zeer matig en mocht van geluk spreken dat de ruststand tot 0-1 beperkt bleef. Verdedigend rammelde het en in aanvallend opzicht produceerde Urk vrijwel niets. Met vier verse krachten in de tweede helft  probeerde de koploper het tij te keren. Het bracht Urk wel meer balbezit, maar tactisch werkte de aanpak als een rode lap op een stier. Eemdijk kwam in de eindfase op 0-2, na een blunder van arbiter Oosting, die een handsbal over het hoofd zag. In de voorlaatste minuut maakte Eemdijk het karwei af tegen de thuisploeg, die in dit duel toch bijzonder kwetsbaar bleek te zijn. Urk blijft wel leider in de Hoofdklasse B, maar heeft meteen drie directe concurrenten in de titelstrijd.