Foto gemaakt tijdens de wedstrijd tegen Zeemacht.
Foto gemaakt tijdens de wedstrijd tegen Zeemacht.

Twee topwedstrijden voor ZVV Urk

Sport

De Urker sportliefhebber wacht vrijdag een mooie avond in Sporthal De Schelp. Zowel het eerste als tweede team van ZVV Urk/Bakkerij De Kof spelen een thuiswedstrijd. Het tweede speelt in de race om promotie tegen koploper Futsal Emmeloord 1, terwijl het vlaggenschip het opneemt tegen de koploper van de Eerste divisie, Scagha’66.

Na de solide overwinning van ZVV Urk/Bakkerij De Kof 1 op MSV Zeemacht (6-2), is het goede gevoel weer terug binnen de selectie van coaches Andy de Jong en Ed Abels. De afgelopen wedstrijden werd er goed gespeeld, waren de Urker zaalvoetballers veelal gelijkwaardig aan hun tegenstander, maar werd er duur puntverlies geleden in sommige duels. Met de ruime overwinning op Zeemacht is de bevestiging daar dat het eerste team dit seizoen nog niet is uitgespeeld. Een top vier klassering ligt nog volop in het verschiet. Daarvoor moet wel afgerekend worden met koploper Scagha’66, dat dolgraag wil promoveren naar de Eredivisie.

IJzersterk seizoen

De zaalvoetballers uit Schagen beleven een ijzersterk seizoen, waarin tot nu toe slechts één maal werd verloren. Dit was in eigen huis tegen ZVV Urk/Bakkerij De Kof (2-4) De competitiestart van Scagha was niet denderend. In de eerste vijf wedstrijden werden slechts acht punten behaald. Maar nadien is de koploper van de Eerste divisie A met een ongekende serie van elf overwinningen op rij terug aan de top. 


Promotiekansen

Koploper Futsal Emmeloord is de tegenstander van ZVV Urk/Bakkerij De Kof 2. De Emmeloorders willen dolgraag terugkeren naar de Topklasse. Met oude bekenden Abdel Boundati en Brahim Boundati aan boord herbergt het team de nodige kwaliteit, aangevuld enkele jonge talenten. Kan Bakkerij De Kof 2 winnen van Futsal Emmeloord, om zodoende hun promotiekansen springlevend te houden? Mochten de Urkers verliezen van Emmeloord, dan wacht volgende week, opnieuw in eigen huis, een herkansing tegen PKC’83 2. Een overwinning is genoeg voor De Kof 2 om te promoveren naar de Topklasse.

De wedstrijd van De Kof 2 begint om 19.40 uur, waarna De Kof 1 aftrapt om 21.10 uur. Beide duels zijn live te volgen via het twitterkanaal @zvvurk.