Afbeelding

Urk sluit af bij SC Genemuiden

Sport

Kampioen of niet, de ontmoeting met SC Genemuiden blijft iets speciaals voor Urker en Genemuider voetballers. En vooral vandaag, want SC Genemuiden wil voor eigen publiek toch nog iets laten zien. En dan vooral tegen de kampioen. Urk-trainer Gert Jan Karsten sprak na het behalen van de titel van een oefenwedstrijd. Hij kan vanmiddag wel eens van een koude kermis thuiskomen.

Beide ploegen kunnen vrijuit voetballen. Urk is na vandaag klaar, maar SC Genemuiden gaat de nacompetitie in. Het is het lot van een periodekampioen. Een prijs die gewaardeerd wordt, maar in Genemuiden was erop gerekend dat de titel in ‘Tapijtcity’ terecht zou komen.

De nederlaag bij Flevo Boys is hard aangekomen. De club zelf spreekt van een veroordeling tot de nacompetitie nadat bekend werd dat Urk kampioen was geworden. En ze hadden er zo op gerekend in Genemuiden, de titel en promotie. Maar op beslissende momenten gaf de dure selectie niet thuis. 

Adrenaline

Vanmiddag worden de ruggen nog een keer gerecht. Als Urk op bezoek komt begint de adrenaline vroeg en sneller te stromen. Hetzelfde geldt voor SV Urk, dat twee bussen voor supporters laat rijden. En dat alles om het eerste elftal ook in de laatste competitiewedstrijd te steunen. De suppoosten van beide clubs krijgen het druk.

Basiselftal

Het is nog maar de vraag voor welk basiselftal beide trainers gaan kiezen. René van der Weij zal ongetwijfeld geen risico’s met half fitte spelers willen nemen met het oog op de nacompetitie. Om promotie te bewerkstelligen moeten er vier wedstrijden worden afgewerkt. En durft Gert Jan Karsten het aan om een deel van zijn basis aan de kant te laten in het kader van een ‘oefenwedstrijd’? Voor vijf spelers van Urk zal de wedstrijd tegen SC Genemuiden in het teken staan van het afscheid van de eerste selectie. Naar alle waarschijnlijkheid zullen zij speelminuten krijgen van Gert Jan Karsten tegen de aartsrivaal.

Vanaf 14.30 uur komen er antwoorden op die vragen. Op dat tijdstip zal Daan Schaper uit Leeuwarden de kraker - want dat blijft het - op Sportpark De Wetering in beweging zetten.