Afbeelding

Krachttoer voor SV Urk JO19-1

Sport

Twee weken geleden werd het kampioenschap van de derde divisie F binnengehaald, zaterdag kan de bekroning op een prachtig seizoen volgen, als via HHC Hardenberg JO19-1 promotie wordt afgedwongen naar de tweede divisie.

Na de 5-1 overwinning op Flevo Boys JO19-1 van zaterdag 28 mei, kon het elftal van hoofdcoach Jelle Loosman en trainer/coach Albert Ras het kampioenschap vieren van de derde divisie F. Een ongeslagen kampioenschap, want er werden zeven wedstrijden gewonnen terwijl er drie in een gelijkspel eindigden.

Tegenstander van SV Urk is het JO19-elftal van HHC Hardenberg. Deze spelers wisten met een straatlengte voorsprong op de concurrentie kampioen te worden van de derde divisie E. In de laatste wedstrijd werd in Zwolle met 2-3 van Be Quick’28 gewonnen. In een competitie waarin ook ACV uit Assen uitkwam, werden de Hardenbergers, net als de Urkers, ongeslagen kampioen.

Het belooft zaterdag een titanenstrijd te worden op sportpark De Vormt, alleen al omdat het moeilijk in te schatten is wat de werkelijke krachtsverhoudingen zijn. Voordeel van Urk JO19-1 is dat het gaat om één wedstrijd, die dus op het eigen veld afgewerkt mag worden. Voor de winnaar wacht de ultieme bekroning op het seizoen, namelijk promotie naar de tweede divisie.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter A.C.de Groot en begint om 14.00 uur.