Afbeelding

Laatste wedstrijd darters Twenty Six

Sport

Een lang en spannend seizoen eindigt zaterdag voor de darters van Twenty Six. Drie weken geleden werd een langer verblijf in de hoofdklasse van de Superleague veiliggesteld.

De ontlading was groot bij de Urkers na de eclatante 1-9 overwinning op Café De Dissel in Staphorst. Twenty Six was door deze winstpartij uit de degradatiezorgen en verzekerd van een langer verblijf op het hoogste niveau van het Nederlandse darten. 

Zaterdag treden de Urker darters aan tegen Café Sante uit Leiden. Ruim een maand geleden werd de uitwedstrijd in Leiden met 6-4 verloren. Voor Twenty Six staat er tijdens de laatste wedstrijd van dit seizoen niets meer op het spel, al zullen de Urkers er alles aan doen om de vijfde plaats op de ranglijst te behouden. De Leidse tegenstanders staan op plaats acht van de ranglijst, een plaats die degradatie betekent naar de overgangsklasse. DKE RW Repair en ‘t Vrijthof Allstars zijn de nummers zeven en zes van de ranglijst en ook nog niet veilig. Beide ploegen spelen zaterdag tegen elkaar, waardoor er voor Café Sante bij een overwinning op Twenty Six nog hoop is degradatie te ontlopen.

De wedstrijd wordt gespeeld in het clubhuis van De Rake Gooier aan de Vormtweg 7h en begint om 13.00 uur