Voorzitter Maarten Meun (l) en penningmeester Herman Post (r) bij de ondertekening van de financiering.
Voorzitter Maarten Meun (l) en penningmeester Herman Post (r) bij de ondertekening van de financiering.

Nieuwbouw Dartvereniging Urk

Sport

Na jaren van praten en het verzetten van bergen werk gaat het er nu eindelijk van komen: Dartvereniging Urk ‘de Rake Gooier’ gaat een nieuw clubgebouw realiseren.

De vereniging loopt al geruime tijd tegen haar grenzen aan. Vooral de uitbreiding van het aantal banen was meer dan noodzakelijk. Daarnaast zorgden de onderhoudskosten van het huidige clubgebouw aan de Vormtweg ervoor dat de vereniging op onderzoek uitging. Met de realisatie van het nieuwe onderkomen is er tevens de mogelijkheid om grotere toernooien te organiseren en zo komt er voldoende ruimte vrij om het groeiend aantal leden, nu en in de toekomst, aan te kunnen.

Multifunctioneel Centrum

Het is geen eenvoudig proces geweest. Al in 2017 werd de optie onderzocht om op het stuk grond te bouwen waar de botenloods vroeger heeft gestaan (naast het showbandgebouw). Enthousiast werden, samen met de gemeente Urk en andere verenigingen, ambitieuze plannen gemaakt. Bedoeling was een Multifunctioneel Centrum (MFC) te realiseren. Het ambitieuze plan kon echter de prullenbak in, omdat er te weinig verenigingen bereid waren te participeren in het plan.

De dartvereniging bleef niet bij de pakken neerzitten en al snel viel het oog op een braakliggend stuk grond tegenover schietvereniging Het Vizier. Al snel was de gemeente akkoord en kon gestart worden met het maken van plannen. Een intensieve periode van het realiseren van een bouwvergunning tot de samenwerking met de architect breekt aan. Het ontwerp laat een mooi clubhuis zien met op twee niveaus in totaal 25 dartbanen. Een speciale finalebaan is de kers op de taart, waar hopelijk grote wedstrijden gespeeld gaan worden. De ambitie van de club blijft om darters af te leveren op het hoogste podium van Nederland, met Dirk van Duijvenbode en Geert Nentjes als mooie voorbeelden. Daarnaast wil DVU iedere darter, ongeacht het niveau, de best mogelijke faciliteiten bieden en een goede sfeer creëren.

Lees het hele artikel in Het Urkerland van 18 juli.

n Voorbeelden van een split-level verenigingsgebouw.