Geert Nentjes (l) en Peter Gnodde schudden elkaar de hand.
Geert Nentjes (l) en Peter Gnodde schudden elkaar de hand.

Peter Gnodde clubkampioen

Sport

Peter Gnodde mag zich een jaar lang de beste biljarter van biljartvereniging ‘Het Groene Laken’ noemen. In de finale versloeg de Libre kampioen Geert Nentjes, die bij HGL de Driebanden kampioen is.

Beide finalisten zijn zeer getalenteerde en gedreven spelers. Peter heeft zelfs zijn eigen trainingsfaciliteit en neemt ruim de tijd om te trainen. Geert is visserman en zou graag meer willen trainen, maar door zijn talent kan hij het gebrek aan trainingstijd compenseren.

De finale bestond uit twee onderdelen, een wedstrijd driebanden en een wedstrijd libre. Gestart werd met de wedstrijd driebanden, waarbij Peter 37 caramboles en Geert 23 caramboles moet maken. Peter schoot uit de startblokken en nam met mooi en technisch goed verzorgd spel een flinke voorsprong, en voordat Geert zijn eerste punten op het scorebord liet noteren was het al 14-0. Peter bleef goed spelen terwijl Geert het moeilijk had om zijn caramboles bij elkaar te sprokkelen. Na 39 beurten stond er een eindstand van 37-19 in het voordeel van Peter op het scorebord.

Geert moest nu de libre wedstrijd met groot verschil winnen om nog kans te maken op het kampioenschap. Zelf moest hij 65 caramboles maken en Peter 160. De wedstrijd ging in het begin gelijk op en na 12 beurten was de stand nog gelijk: 34-34. Geert bleef hierdoor hoop houden op de titel, maar toen Peter beter in zijn spel kwam zag Geert het kampioenschap met elke beurt steeds verder aan de horizon verdwijnen. Waar Peter in de competitie gemiddeld 15 beurten nodig had om zijn libre partijen te winnen kreeg Geert er nu 25. Hij won daardoor op een verdienstelijke manier de libre wedstrijd, maar het verschil was te groot voor Geert om ook overall te winnen. 

Eindstand 65-152.