Bennie Dunnink in actie tijdens ACV-Urk op 30 januari 2022.

Urk oefent tegen ACV

Sport

Na het verdienstelijke gelijkspel tegen DOVO, staat vanmiddag de tweede oefenwedstrijd voor de selectie van Urk op het programma. Tegenstander is oude bekende en competitiegenoot ACV uit Assen.

De ploeg uit Assen promoveerde na het seizoen 2019-2020 naar de Derde Divisie. Dat seizoen werd na zaterdag 7 maart 2020 afgebroken vanwege het uitbreken van de coronapandemie. Beide ploegen speelden die zaterdag tegen elkaar op sportpark De Vormt. Na een 2-0 voorsprong bij rust voor Urk, wist ACV in de laatste minuut via een benutte strafschop van Arjan Hagenauw, op de valreep een gelijkspel uit het vuur te slepen. Achteraf een heel belangrijk punt, omdat de Assenaren daardoor, vanwege het wegvallen van een aantal ploegen uit de Tweede en Derde Divisie, promotie konden aanvragen naar de Derde Divisie.

Onder leiding van trainer Fred de Boer eindigde ACV het afgelopen seizoen op een prachtige zesde plek op de ranglijst. Opvallend genoeg was die hoge klassering vooral te danken aan de resultaten die behaald werden in uitwedstrijden. Van de 51 punten werden er 32 op vreemde bodem behaald. Na afloop van het seizoen nam ACV na zes jaar afscheid van Fred de Boer. Ruud Jalving, die ook als speler uitkwam voor ACV, staat vanaf dit seizoen aan het roer van de ploeg uit Assen. Jalving komt over van FC Emmen, waar hij verantwoordelijk was voor het elftal O21

Evenals Urk, is ook ACV sinds twee weken in training. Afgelopen zaterdag werd op eigen veld geoefend tegen SC Heerenveen O21. Twee snelle doelpunten binnen een kwartier zorgden voor een 2-0 voorsprong voor ACV. In de tweede helft zorgde een benutte strafschop van Heerenveen voor de 2-1 eindstand.

Trainer Gert Jan Karsten zal de oefenwedstrijd waarschijnlijk opnieuw gebruiken om zoveel mogelijk spelers in actie te zien. Deze week zijn er weer een aantal teruggekomen van vakantie.

De wedstrijd op sportpark De Vormt begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeen Boringa uit Leeuwarden.