Vorig seizoen speelden de dames van Orca's en Springfield ook tegen elkaar.
Vorig seizoen speelden de dames van Orca's en Springfield ook tegen elkaar.

Basketballers Orca’s van start met competitie

Sport

Zowel Schol/Orca’s Dames als Seacon/Orca’s Heren gaan vandaag van start met de competitie. De Dames ontvangen Springfield, de Heren gaan op bezoek in Almere bij Pioneers.

In sporthal Vlechttuinen begint om 18.00 uur de competitie voor Schol/Orca’s Dames in de Eerste Divisie A. Tegenstander in de openingswedstrijd is Springfield uit Berlicum. Geen onbekende tegenstander voor de Urker dames. Vorig seizoen werd de thuiswedstrijd met twaalf punten verschil gewonnen. ,,Dat is natuurlijk geen garantie dat we ook deze wedstrijd wel even gaan winnen”, aldus coach Janita de Boer. ,,Door het plotselinge stoppen van Erica Romkes leveren we aardig wat punten in, en daarnaast is Lea Romkes nog niet helemaal hersteld van haar elleboogblessure. Het zal dus zeker geen gemakkelijke wedstrijd voor ons worden.”

Uitdaging

Seacon/Orca’s Heren opent het seizoen met een uitwedstrijd in en tegen Almere. Provinciegenoot De Pioneers Heren is, zoals vrijwel alle tegenstanders, een nieuwe uitdaging voor Orca’s. Het team van coach Jurie Bakker speelt dit jaar in de Eerste Klasse A, regio Noord-Holland. Allemaal nieuwe en dus onbekende tegenstanders voor de Urkers.

De selectie is vrijwel intact gebleven. Alleen Stephan Versluis heeft, vanwege een andere baan, besloten om te stoppen. Voor de rest zijn er geen wijzigingen te noteren in de Urker selectie. Wel zijn er enkele jeugdspelers die vanaf dit jaar meetrainen en ook mee zullen spelen.

De wedstrijd in Almere begint om 15.00 uur en wordt afgewerkt in sporthal Almere-Haven.

!