ZVV Urk/Bakkerij De Kof op jacht naar eerste driepunter.
ZVV Urk/Bakkerij De Kof op jacht naar eerste driepunter.

Opnieuw thuiswedstrijd ZVV Urk

Sport

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof spelen vanavond opnieuw een thuiswedstrijd. In Sporthal De Schelp is Drs. Vijfje uit Groningen de tegenstander.

Na een gelijkspel tegen WMC (1-1) en de nederlaag tegen Brasil’77 (2-3) is er sprake van een teleurstellende seizoenstart. In beide thuisduels had De Kof het betere van het spel, maar stond het na afloop met (half) lege handen, iets waar vooraf niet op gerekend was.

Met vier thuisduels (!) op rij om de competitie mee te openen, waaronder tegen drie promovendi, leek vooraf een mooie gelegenheid voor een goede seizoenstart. Met één punt uit twee thuisduels is de balans vooralsnog negatief. Het is zaak daar vanavond verandering in te brengen als de Groningse studentenclub op bezoek komt. Een oude bekende uit de voorgaande seizoenen, toen beide ploegen uitkwamen in de Topklasse F.

Aan de selectie van coach Herman Spel de taak om voor de eerste driepunter te zorgen, door te winnen van Drs. Vijfje. Het zou ervoor zorgen dat de Urkers weer aansluiting vinden met de bovenste plaatsen en om zodoende ook weer het goede gevoel terug te krijgen.

Voor Vijfje geldt dat zij na een overwinning op Excelsior’31 (6-1) en het gelijkspel tegen FC Brasil’77 (1-1) hun ongeslagen status willen verdedigen. Mooie ingrediënten dus voor een spannende pot zaalvoetbal, waarin wordt gestreden op het scherpst van de snede.

De wedstrijd in Sporthal De Schelp  begint weer op het vertrouwde tijdstip van 21.10 uur. Vooraf speelt ZVV Urk/Bakkerij De Kof 2 de polderderby tegen Futsal Emmeloord 2. De mannen van speler/coach Andries Pasterkamp zijn het seizoen in de Hoofdklasse I begonnen met een 7-3 nederlaag tegen Avanti en twee weken geleden een 2-2 gelijkspel tegen Futsal Dragten 2. Kan Bakkerij De Kof 2 zijn eerste competitieoverwinning behalen? Deze wedstrijd begint om 19.40 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Mangroelal.