Afbeelding

Cruciaal duel voor darters Twenty Six

Sport

Aanhaken of afhaken. De darters van Twenty Six spelen deze middag in Den Haag een cruciaal duel tegen Goudenregenbar. Winst betekent dat de Urkers de aansluiting behouden met de top van de Hoofdklasse in de Superleague. Bij verlies of een gelijkspel raakt een toppositie voorlopig uit zicht.

De nederlaag die afgelopen zaterdag werd geleden tegen Café De Dissel kwam hard aan bij de Urker darters van Twenty Six. Het team van captain Dirk Schenk was er juist op gebrand om zich tegen de Staphorsters te revancheren voor het teleurstellende gelijkspel van eind december vorig jaar tegen Vrijbuiter Superleague.

Koploper

Tegenstander Goudenregenbar is de koploper in de Hoofdklasse van de Superleague. De eerste vier wedstrijden van de competitie werden in winst omgezet, maar bij de Hagenezen is de laatste twee wedstrijden wat zand in de motor gekomen, met een gelijkspel tegen Café De Dissel en een nederlaag tegen DKE RW Repair. De lijstaanvoerder heeft in zes wedstrijden dertien punten verzameld. Twenty Six staat op dit moment op de zesde plaats met elf punten uit zeven wedstrijden. 

Doordat de verschillen in de top van de ranglijst zo klein zijn, is het ongemeen spannend in de Hoofdklasse. Een Urker overwinning zal ervoor zorgen dat het team van captain Dirk Schenk over Goudenregenbar heen springt op de ranglijst.

De wedstrijd begint om 13.00 uur en wordt gespeeld in de Goudenregenbar aan de Goudenregenstraat 282 in Den Haag.