Afbeelding

Crowdfundactie levert half miljoen op voor nieuw clubhuis SV Urk

Sport

De crowdfundingsactie tijdens het BCU-event voorafgaand aan de wedstrijd tussen Urk en Katwijk heeft een bedrag opgeleverd van 500.000 euro. Dit geld is bestemd voor de bouw van het nieuwe clubhuis van SV Urk.

Projectleider Nieuwbouw van SV Urk Rein Brands vertelt: ,,Het idee van de crowdfundingsactie ontstond toen we bezig waren met de voorbereidingen voor een event in De Koningshof voor onze sponsoren en relaties voorafgaand aan de bekerwedstrijd tussen Urk en Katwijk. Het nieuwe clubhuis krijgt een tribune met ruimte voor ongeveer 250 business seats. Die seats wilden we tijdens de avond verkopen om het nog ontbrekende deel voor de financiering van de bouw bij elkaar te krijgen. We hoopten er minimaal 120 te verkopen, maar tot onze grote verbazing waren er na ruim een half uur al 200 verkocht. We keken elkaar verbaasd aan met een blik van ‘wat is hier zojuist gebeurd?’. Echt, ik ben er nog beduusd van!”

Eerste paal

Brands is ervan overtuigd dat niets de start van de bouw van het nieuwe clubhuis in de weg staat. ,,De komende weken gaan we een aantal zaken in detail doornemen met het bouwteam, en daarna met het bestuur van SV Urk, om zo spoedig mogelijk een Bijzondere Algemene Ledenvergadering te plannen. Als de ALV instemt, is de verwachting dat we in april de eerste paal kunnen slaan en dat we bij de start van het seizoen 2024-2025 het nieuwe clubhuis in gebruik kunnen nemen. Nee, deze trein stopt nu niet meer.”

Afbeelding
Afbeelding