Afbeelding

Slimmer ASWH pakt overwinning op Urk

Sport

Urk is er niet in geslaagd een derde overwinning op rij te behalen. De belangrijke wedstrijd op eigen veld tegen ASWH werd met 0-2 verloren. In de eerste helft was er een Urker overwicht, wat echter niet tot veel kansen leidde. Na rust eenzelfde spelbeeld, maar opnieuw creëerde de ploeg van Gert Jan Karsten te weinig om aanspraak op een doelpunt te maken. De gasten uit Hendrik-Ido-Ambacht waren na een uur spelen wel heel effectief toen Hugo Boterman de eerste kans wel wist te verzilveren. De thuisploeg moest op zoek naar de gelijkmaker, maar zag een slim ASWH alle geoorloofde middelen in de strijd gooien om de overwinning naar huis te nemen. In de slotfase nam Urk alle risico’s, maar het kreeg in de laatste minuut een tweede tegendoelpunt te verwerken van Mirac Akdeniz. Teleurgesteld zochten de Urker spelers na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Winkel de kleedkamer op.