Klaas Romkes in fel duel met twee verdedigers van Volendam.
Klaas Romkes in fel duel met twee verdedigers van Volendam. Foto: Het Urkerland

Urk knokt zich in slotfase naar gelijkspel tegen Volendam

Sport

Niemand gaf nog iets voor de kansen voor Urk, toen na een uur spelen Volendam op een 1-3 voorsprong kwam. Een aantal wissels aan Urker kant zorgden er in de slotfase voor dat de thuisploeg toch nog op gelijke hoogte wist te komen. Acht minuten voor tijd scoorde Hessel Snoek de aansluitingstreffer en tot grote vreugde van het in grote getale aanwezige publiek, kopte Jelle de Boer met nog twee minuten op de klok, de gelijkmaker achter de doelman van Volendam. De thuisploeg was al na twee minuten spelen op voorsprong gekomen door een doelpunt van Jan Ras, maar zag in het verdere verloop van de eerste helft de gasten twee doelpunten scoren. Na afloop een teleurgesteld Volendam en een opgelucht Urker elftal.