n Riekelt Nentjes passeert een verdediger van Staphorst, waarna zijn voorzet wordt binnengekopt door Lucas Nagel. Foto: Het Urkerland

Verdiende overwinning van Urk in Staphorst

Sport

De mannen van trainer Hennie Spijkerman hebben zichzelf een uitermate goede dienst bewezen, door in en tegen Staphorst met 1-2 te winnen. Opnieuw keek Urk tegen een snelle achterstand aan, maar de ploeg raakte er niet door in de war. Ondanks de slechte veldomstandigheden werd met verzorgd voetbal gezocht naar een gaatje in de Staphorster verdediging. Op slag van rust werd dat gevonden door Lucas Nagel die van dichtbij raak kopte. Na de hervatting werden de omstandigheden er door de gestage regenval niet beter op. Na een moeizame start, nam Urk gedurende het tweede gedeelte steeds meer en meer het initiatief in handen. Ruim vijf minuten voor tijd werd dat beloond met een doelpunt van Hessel Snoek, waardoor Urk na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dröge, weer eens drie punten aan het totaal kon toevoegen.