Lucas Schraal probeert zijn directe tegenstander te passeren.
Lucas Schraal probeert zijn directe tegenstander te passeren. Foto: Het Urkerland

Urk boekt belangrijke zege op Excelsior’31

Sport

De mannen van trainer Hennie Spijkerman hebben op eigen veld een uiterst belangrijke zege geboekt op Excelsior’31. Gevierde man bij de thuisploeg was Klaas Romkes, die voor rust twee keer doeltreffend was en zo zorgde voor een 2-0 voorsprong. Na rust maakte Urk het zichzelf onnodig moeilijk door mee te gaan in het (armoedige) spel van de gasten. Toen die een kwartier voor tijd plotseling de aansluitingstreffer scoorden, brak voor de Urker toeschouwers nog een spannende slotfase aan. De thuisploeg gaf in die laatste fase echter geen enkel kans meer weg, zodat na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter de Vries, een kostbare overwinning kon worden gevierd.