n Klaas Romkes komt een teenlengte te kort om te scoren.
n Klaas Romkes komt een teenlengte te kort om te scoren. Foto: Het Urkerland

Urk en SteDoCo zorgen voor heerlijk slot van de competitie

Sport

De ruststand van de wedstrijd tussen Urk en SteDoCo was 1-2 in het voordeel van de gasten uit Hoornaar. Een verdiende voorsprong voor de bezoekers die beduidend beter voor de dag kwamen dan de thuisploeg. In de tweede helft was het smullen geblazen voor de aanwezige toeschouwers, die liefst zeven doelpunten te zien kregen. Vijf daarvan werden gescoord door Urk, dat een 1-3 achterstand was om te draaien in een 6-4 overwinning. De afscheid nemende Jelle de Boer nam twee van die doelpunten voor zijn rekening. Het slotakkoord kwam op naam van Jan Ras, die in de allerlaatste minuut een afgeslagen corner ineens in de kruising schoot. Urk eindigde in het eerste seizoen Derde Divisie op een prachtige twaalfde plaats in de eindrangschikking.