Het Urkerland
Foto v.l.n.r.: Maarten Dijkhuizen met Duuk, Riekelt Jan Brands met Jesse, William de Boer met Jack, Jan van Slooten met Nina en Riekelt Nentjes met Jamie.
0

Babyboom bij voetballers Urk 1

Echt uniek is het niet, maar het is zeker bijzonder dat vijf spelers uit hetzelfde elftal binnen vijf maanden (opnieuw) vader worden.

Bij VVOG uit Harderwijk weten ze er alles van, maar ook bij het eerste elftal van SV Urk loopt nu een vijftal trotse vaders rond. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de gesprekken in de kleedkamer niet alleen meer gaan over tactische voetbalzaken, maar ook over poepluiers en slapeloze nachten. De geboortegolf begon in oktober vorig jaar toen William de Boer voor de tweede keer vader werd, niet veel later gevolgd door Riekelt Jan Brands die eind oktober voor de eerste keer het vaderschap mocht ervaren. Er volgde een korte 'winterstop' van twee maanden die half januari tot een einde kwam toen Jan van Slooten zijn dochter mocht begroeten. In februari was er gezinsuitbreiding bij Maarten Dijkhuizen, en de golf brak uiteindelijk begin maart uit toen Riekelt Nentjes zich ook vader mocht noemen. Voorlopig is er even een einde gekomen aan de 'babyboom' bij Urk 1, maar nog dit jaar hopen ook Bennie Dunnink en Marinus Snoek een kleintje welkom te mogen heten.