Het Urkerland

Basketballers blij met speeltijd

De drie Urker basketballers in de eredivisie zijn blij met de wedstrijden die ze in deze tijd van corona mogen spelen. Hennie van Schaik (17) en Lea Romkes (18) knokken voor de punten met Utrecht Cangeroes, terwijl Bart van Schaik (21) met zijn Landstede Hammers uit Zwolle verwikkeld is in een spannend gevecht om de landstitel.

Utrecht Cangeroes staat momenteel zevende op de ranglijst, maar wil graag hogerop. De ploeg is vrij nieuw en moest bij de start van het seizoen 2020-2021 de trainingen alweer snel stilleggen door een corona-uitbraak onder de spelers. Zij zijn gebrand op een goed resultaat, maar moeten knokken voor de punten. Toch begon het nieuwe jaar goed, met twee overwinningen op rij. Daarna werd echter geen punt meer gepakt. ,,We moeten nog meer op elkaar ingespeeld raken, je merkt echt dat we een nieuwe team zijn. Maar het gaat wel steeds beter, dat merken we iedere wedstrijd'', aldus Lea Romkes. Ook teamgenoot Hennie van Schaik ziet het rooskleurig in. Zij stroomde na een verblijf in Spanje bij de Cangeroes in en pakt steeds meer speelminuten. Ze zegt: ,,Nu ik het team goed ken, krijg ik het steeds meer naar mijn zin.''

Afgelopen zaterdag verloren de twee Urker dames met Utrecht de belangrijke thuiswedstrijd van concurrent Jolly Jumpers. Het werd 55-83. Wel houdt Utrecht zicht op een hogere positie op de ranglijst, omdat het twee wedstrijden minder gespeeld heeft. Aanstaande vrijdagavond speelt de ploeg van Romkes en Van Schaik tegen koploper Lekdetec.nl. De wedstrijd kan vanaf acht uur via een livestream op de website van de club gevolgd worden.

Driepunters

Guard Bart van Schaik doet het goed met Landstede Hammers uit Zwolle. De ploeg staat op een gedeelde tweede plaats, samen met Donar en heeft slechts twee punten goed te maken op Zorg & Zekerheid uit Leiden. Afgelopen zaterdag liet Van Schaik in de wedstrijd tegen The Hague Royals zien wat hij kan. Nadat ploeggenoot Yasiin Joseph twee driepunters achter elkaar liet aantekenen, scoorde Van Schaik er vervolgens drie binnen net iets meer dan een minuut.

Van Schaik moet donderdagavond weer aan de bak, als Landstede Hammers het in Rotterdam om kwart voor acht opneemt tegen Feyenoord Basketbal.