Het Urkerland
Orcaruiter Bianca Strikwerda heeft Candy onder zadel, een talentvol paard van Sjoertje Hakvoort dat na vijf jaar blessureleed een comeback maakt.
0

Bianca Strikwerda pakt winstpunt mee

Bianca Strikwerda en het paard Candy hebben tijdens een meetmoment op eigen bodem in de dressuurklasse M1 meteen een winstpunt mee. Ondanks een start met de nodige zenuwen een mooie prestatie voor deze combinatie.

Het meetmoment - een alternatief voor wedstrijden die vanwege het coronavirus niet gereden mogen worden - vond zaterdag plaats bij de Orcaruiters. Bij een meetmoment worden er geen prijzen verdeeld en mag er alleen deelgenomen worden door eigen leden onder de 26 jaar. Bianca Strikwerda kwam de ring in met Candy, een paard van Sjoertje Hakvoort dat Bianca sinds vijf maanden weer in training heeft. Candy is na een blessure vijf jaar niet bereden geweest en Bianca is blij dat ze van Sjoertje de kans heeft gekregen het talentvolle paard onder zadel te nemen, en dankzij hard werken wellicht kan doordringen tot het hoogste niveau. Zaterdag werd afgetrapt in de klasse M1 en ondanks de spanningen in de eerste proef, herpakte de combinatie zich in de tweede ronde en werd beloond met een winstpunt.