Het Urkerland
Heel hobbyvoetballend Urk verlangt naar een nieuw seizoen (archieffoto).
0

Hobby wacht op groen licht

Wedstrijden spelen mag nog niet. Toch bereidt het bestuur van het hobbyvoetbal zich voor op de start van een nieuwe competitie. ,,Wij weten jammer genoeg niet wanneer de overheid het licht op groen zet. Het is ook voor ons afwachten. De voorbereidingen zijn wel in volle gang", zegt scheidend voorzitter Jakke Ras.

Vorig seizoen werd de competitie na acht wedstrijden noodgedwongen afgebroken. Het bestuur van HvU (Hobbyvoetbal Urk) werd hiertoe gedwongen door overheidsmaatregelen. Binnen de grote groep hobbyspelers was de teleurstelling enorm.

De bestuursleden gingen niet bij de pakken neerzitten. Achter de schermen zijn de voorbereidingen voor een start van de competitie 2021 volop aan de gang. ,,De verschillende ploegen moeten deze week hun spelerslijsten inleveren. Wij kunnen dan aan de gang met indelingen en speelschema's. Wij willen er klaar voor zijn als de overheid toestemming geeft om het veld weer op te mogen gaan. Voor ons geldt natuurlijk een andere maatstaf, omdat onze spelers geen reisbewegingen moeten maken om te kunnen spelen. Maar het is zeker niet zo dat wij aan de competitie beginnen voordat de overheid ons dat toestaat. Voor ons gelden de voorschriften ook en die leven wij uiteraard na. Voorlopig houden wij het bij de voorbereidingen en als het dan ‘los' mag, zijn wij er klaar voor."