Het Urkerland
Een aantal deelnemers op de foto, staande v.l.n.r: Melle van der Heide, Harrie van Baalen, Jan Scheve, Henk Weening en Thijs de Lange. Voor v.l.n,r: Adriaan den Hartog, Lub Snijder en Otto van Horssen.
0

Lub Snijder nieuwe winterkampioen

De Urker witvissers hebben zaterdag de laatste wedstrijd gevist in de haven. Opnieuw waren de vangsten slecht, maar dat zorgde wel voor een spannende strijd om het winterkampioenschap.

Voor aanvang van de laatste wedstrijd waren er nog drie kanshebbers voor de titel. De nummer twee Henk Weening en de nummer drie Otto van Horssen wisten in het hun aangewezen vak als winnaar uit de bus te komen. Koploper Lub Snijder kreeg het zwaar te verduren, maar wist uiteindelijk voldoende vis te vangen om de koppositie te behouden, waardoor hij zich 'Winterkampioen 2021' mag noemen.

De wintercompetitie werd alle zes wedstrijden gekenmerkt door de slechte vangsten. Waar in voorgaande jaren vangsten van 20 kilo per visser normaal waren, was daar dit jaar geen sprake van. Het was visjes sprokkelen. In alle wedstrijden werd in totaal slechts 128 kilo gevangen door de deelnemers. Over de reden van de magere vangsten wordt volop gespeculeerd, maar eigenlijk tast iedereen in het duister.

De witvissers kijken terug op een moeilijke 'visserij', maar hebben zeker met elkaar genoten van deze wedstrijden. De belangstelling van buitenaf, mensen die een wandeling maken over de haven en even blijven praten, werd zeker gewaardeerd door de deelnemers.