Het Urkerland
Archieffoto.
0

Nog geen besluit over vervolg van amateurvoetbal

Ook nadat het kabinet heeft aangekondigd dat de huidige lockdown in ieder geval wordt verlengd tot en met 9 februari, blijven de overgebleven twee scenario’s rondom een herstart van de seniorencompetities in het amateurvoetbal nog op tafel liggen. Dat heeft de KNVB laten weten.

Begin december werd duidelijk dat door de lockdown het niet meer haalbaar is om de huidige competities volledig uit te spelen. Hierdoor bleven twee scenario’s over. De eerste optie is de huidige competities opdelen in halve poules, waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld. Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft is de tweede optie.

Ondanks de verlenging van de lockdown is het op dit moment nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario's. Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario's nog steeds realistisch en haalbaar.

Bij de eerstvolgende persconferentie van het kabinet wordt gehoopt op meer duidelijkheid over eventuele versoepelingen voor de sport. Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities.

Op initiatief van WHC Wezep en SC Genemuiden wordt gewerkt aan een alternatief voor regionale voetbalclubs. Naast de twee initiatiefnemers zullen Berkum, Flevo Boys, Staphorst en Urk deelnemen aan het toernooi. Het is de bedoeling dat dit in mei-juni wordt afgewerkt. De wedstrijden zullen op dinsdag en zaterdag worden gespeeld. Uiteraard zullen ook bij dit initiatief de richtlijnen van de overheid van doorslaggevende betekenis zijn.