Het Urkerland

Regiokampioenschappen bij Orcaruiters

Op het terrein van de Orcaruiters werden de afgelopen twee weken de regiokampioenschappen georganiseerd. Ruiters en amazones vanuit heel Overijssel en de Noordoostpolder reisden af naar Urk om te strijden voor de titel en een ticket naar de Nederlandse kampioenschappen.

De wekenlange voorbereidingen werden beloond met veel positieve reacties. Er heerste een gezellige sfeer, het was mooi weer en er kon genoten worden van prachtige sport. Het terrein was omgetoverd tot een gezellig en mooi aangekleed terras. Bezoekers konden vanaf het terras de ruiters en amazones zien schitteren in de ring. De kampioenen kregen een prachtige deken en een Urker goodiebag.

Ook diverse Orcaruiters streden mee voor de titel. Bij de pony’s reed Joanne Blok met Hannatou in de klasse L1. Ze reden een nette proef en behaalden een score van 61,75 procent. Joanne werd derde in haar klasse, waarvan er maar één combinatie door mocht naar de Nederlandse kampioenschappen. Ente van Veen reed met Dorcan in de L1. Ze reden een mooie proef en scoorden 62,08 procent. Een mooie prestatie, maar niet genoeg voor een ticket naar het NK. Anne Kramer reed met Déjà vu de Semily in de M1. Zij behaalden samen een score van 60,66 procent. Anne reed in een sterk deelnemersveld en ook haar score was niet genoeg om door te mogen naar het NK.

De wedstrijdcommissie kijkt terug op een geslaagd meerdaags evenement waarvoor zij graag de sponsoren wil bedanken.