Het Urkerland
Dit kan het nieuwe uitzicht worden vanuit de auto op het parkeerterrein.
0

SV Urk onthult plannen nieuwbouw

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van SV Urk, die woensdagavond werd gehouden, zijn de nieuwbouwplannen van de grootste sportvereniging van Urk gepresenteerd aan de leden.

Een aantal jaren geleden is er door de club onderzocht wat het te verwachten ledental in 2030 zou zijn. Dit onderzoek wees uit dat voor dat jaar gerekend moest worden met een ledental van ongeveer 1.800. Om ervoor te zorgen dat ook de accommodatie de verwachte groei kan opvangen, heeft het bestuur van SV Urk een commissie in het leven geroepen onder leiding van projectleider Rein Brands, om plannen te maken voor nieuwbouw en de financiële haalbaarheid daarvan te onderzoeken. 

Het plan voorziet in een nieuwe kantine, een nieuwe businessruimte en diverse vergader- en ontvangstruimtes. In de plannen is tevens rekening gehouden met een eventuele uitbreiding van acht kleedkamers. De lengte van het nieuwe gebouw wordt 82 meter en maximaal 14 meter breed. Bij het maken van de plannen is rekening gehouden met de huidige staantribune. Die zal niet verdwijnen, maar krijgt zelfs een (gedeeltelijke) overkapping.

 

De leden van SV Urk zullen nog wel even geduld moeten hebben voordat de nieuwbouw gerealiseerd zal zijn. De projectgroep heeft er alle vertrouwen in dat er in 2023 een prachtig nieuw gebouw zal staan waar de plaatselijke voetbalvereniging weer tientallen jaren mee vooruit kan. Opgeteld bij het overleg dat momenteel gaande is met de gemeente Urk over vervangingen en aanpassingen op het sportpark, kan er binnen afzienbare tijd sprake zijn van een volledige metamorfose van sportpark De Vormt.

Lees het hele verhaal in Het Urkerland van donderdag 25 november.