Het Urkerland
De jeugdcommissie van SVU heeft besloten om weer een onderling toernooi te organiseren.
0

Tweede seizoenshelft van start

Voor de meeste teams van SV Urk gaat deze week, na een winterstopperiode van een aantal maanden, de tweede seizoenshelft eindelijk weer van start. Voor de jeugd zijn geen wijzigingen gekomen rond de coronamaatregelen en gelden dezelfde regels als voor de winterstop. Voor de seniorenteams zijn wel wat meer mogelijkheden.

De jeugdcommissie heeft besloten om net als voor de winterstop een onderling toernooi te organiseren voor teams die normaal gesproken in de KNVB-competitie spelen. De eigendivisie-teams zijn ingedeeld in hun eigen competitie. De aftrap van deze wedstrijden is op zaterdag 6 maart.

De sportvereniging wil bezoekers nogmaals attenderen op de regels die er zijn voor een bezoek aan Sportpark de Vormt. Zo geldt nog altijd dat er geen publiek aanwezig mag zijn op het sportpark en zijn de kleedkamers en de kantine gesloten. Spelers van de teams JO 6,7,8 kunnen afgezet worden bij het en breng/ophaal-vak op het parkeerterrein. Door de trainers wordt een nummer gecommuniceerd waar de ouders de kinderen kunnen afzetten. Alle andere teams mogen het sportpark zelf betreden, tenzij de trainer andere afspraken heeft gemaakt. Deze maatregelen gelden voorlopig tot 15 maart.

Tot en met 27 jaar

In deze tweede seizoenshelft mogen spelers tot en met 27 jaar hun trainingen vervolgen. Spelers boven de 27 jaar mogen trainen in groepen van twee personen, met een onderlinge afstand van 1,5 meter. Ook mogen onderlinge wedstrijden georganiseerd worden met spelers van de eigen vereniging tot en met 27 jaar. De toiletvoorzieningen in het nieuwe kleedkamergebouw zijn geopend en op zaterdagmorgen wordt voor koffie en thee gezorgd vanuit de koffiecorner.

,,Ondanks de maatregelen hopen wij op een plezierige aftrap van de tweede seizoenshelft en we rekenen op jullie medewerking. We merken dat het steeds moeilijker is om ons aan de regels te houden, maar we willen u toch nog vragen om vol te houden", aldus de vereniging.