Het Urkerland

Urk tegen Flevo Boys en SC Genemuiden

Als de overheid het sein op groen zet speelt Urk nog voor de zomerstop twee boeiende oefenwedstrijden. Deze komen in de plaats van de Regiocup, die definitief uit het initiatief van de regionale clubs SC Genemuiden en WHC is gehaald.

Voor de Regiocup in de plaats zijn er twee oefenwedstrijden gepland. Op zaterdag 12 juni gaat het eerste elftal van SV Urk op bezoek bij SC Genemuiden. Op zaterdag 19 juni komt Flevo Boys naar Sportpark De Vormt. Deze wedstrijd zal waarschijnlijk in het teken staan van het afscheid van Maarten Dijkhuizen en Gerrit Tol. Laatstgenoemde heeft door de coronaperikelen ook nog geen afscheid kunnen nemen.
Teammanager Klaas Wakker is druk bezig met het speelschema van de oefenwedstrijden ter voorbereiding op het nieuwe seizoen: ‘Op een wedstrijddag na is alles rond’. Het wel of niet doorgaan van de oefenwedstrijden tegen SC Genemuiden en Flevo Boys hangt af van de versoepelingen die het kabinet nog moet bekendmaken. Dat geldt ook voor de oefenwedstrijden ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.