Het Urkerland

Veel transfers in Hoofdklasse B

Aanvaller William de Boer en doelman Richard Strijker maken ook volgend seizoen deel uit van de eerste selectie van SV Urk. Met de rest van de huidige selectie wordt deze dagen ook gesproken. Bij tal van andere voetbalclubs in de Hoofdklasse B wordt volop van club gewisseld.

Goed nieuws voor de technische staf van SV Urk. Nog voordat de gesprekken met de huidige spelersgroep van start zijn gegaan over het wel of niet doorgaan, hebben Richard Strijker en William de Boer laten weten er nog een seizoen aan vast te willen knopen bij de plaatselijke hoofdklasser. Gert Jan Nagel, voorzitter van de technische commissie, laat weten dat beide spelers graag door willen gaan: ”Richard Strijker heeft te kennen gegeven dat hij graag nog een jaar blijft, mede omdat het huidige voetbalseizoen in het water is gevallen. William de Boer is momenteel super fit en is inmiddels tien kilo afgevallen. Hij is er enorm op gebrand om zijn 100ste officiële doelpunt voor SV Urk te kunnen maken.”

Van de huidige selectie heeft tot nu toe alleen Maarten Dijkhuizen laten weten dat hij aan het einde van dit seizoen stop. Gert Jan Nagel: ”Met de rest van de selectie en eventuele nieuwelingen worden de gesprekken eind deze maand opgestart. Daarna wordt door de technische staf de selectie voor volgend seizoen samengesteld.”

Bij tal van clubs in de Hoofdklasse B zijn de gesprekken over contractverlengingen al enige tijd aan de gang en worden nieuwe spelers aangetrokken. Zo heeft Flevo Boys deze week bekend gemaakt een nieuwe doelman aan te zullen trekken. Winand Quartel stapt van eersteklasser Pelikaan S. (Oostwold) over naar de hoofdklasser uit Emmeloord.

Bij SC Genemuiden vertrekken zes spelers, waaronder de gebroeders Van Dalfsen en topscorer Omar Kavak. Een van de zes nieuwelingen in het nieuwe seizoen is doelman Hidde Streutker, die overkomt van HZVV. Ook bij de andere clubs, en met name die uit Nijkerk en Bunschoten, wordt volop met nieuwe spelers gesproken. Voordat de contracten worden getekend moet het kabinet eerst het licht op groen zetten voor aanvang van de competitie 2021-2022. Dat is de belangrijkste voorwaarde die in de contracten wordt opgenomen.