Het Urkerland
0

Winnaars sportverkiezingen

Maarten Dirk Woord, Siemen Lindeboom, Marlies Verhoeff en Urk 1 waren donderdagavond de winnaars van de Sportverkiezingen 2014. In een goedgevuld Zalencentrum Irene werd darter Woord gekroond tot sporttalent en voetballer Lindeboom tot sportman. Verhoeff kreeg de titel Sportvrouw en Urk 1 werd dankzij de successen in 2014 Sportploeg van het Jaar. Maar zoals voorzitter Fokke Hoekstra van te voren al zei: ,,Wij zien iedere genomineerde als winnaar.’’ 


De vrijwilligers die dit jaar de Albert Ras Award kregen overhandigd van weduwe Jannie Ras en haar kleinzoon Albert Ras, waren Piet Tol (SVU), Maarten de Boer (ZvvU) en Alinda Brouwer-Ras (Ut Top). De triatlongroep kreeg de stimuleringsprijs overhandigd. Eize van Eerde was er blij mee en deelde mee dat op 15 augustus 2015 er opnieuw een triatlon is op Urk. Ook Geert Weerstand kwam op het podium. De 66-jarige kunstenaar is een serieuze golfer en hij werd uitgeroepen tot Seniorsporter van 2014. 

Volgend jaar viert het Comité Sportverkiezingen Urk het 25-jarig bestaan. Volgens Fokke Hoekstra wordt dat een nog feestelijkere editie dan die van donderdagavond. Hij was trouwens blij met de respons van dit jaar op Urk: er werden maar liefst drieduizend stemmen uitgebracht en dat is beduidend meer dan de krappe duizend van de voorgaande jaren.