Het Urkerland

Zevenklapper Windmolenloop

Maar liefst zeven lopers finishten bij de derde GBU Windmolenloop onder het half uur. Dit is nog niet eerder voorgekomen. Voor Cees Kramer en Jacob Snoek was het de eerste keer dat ze hierin slaagden. De gunstige weersomstandigheden hielpen een handje mee.

Vanaf de start vertrok er een snelle ploeg van acht lopers, waarvan sommigen na een aantal kilometers het hoge tempo niet konden volgen. Bas Hollegien merkte achter de dijk dat hij los was van de rest en kwam als winnaar over de streep met als enige een tijd in de 28 minuten (28.55). Voor de nummer twee Tjeerd Popkema gaan de jaren nog steeds niet tellen. De hardlooptrainer liep zijn derde tijd ooit en finishte in 29.12. Tien seconden daarachter eindigde plaatsgenoot Freek Koffeman op de derde plaats.

Jan Sinke, Cees Kramer en Jacob Snoek finishten binnen 3 seconden (!) van elkaar waarvan de laatste twee een PR liepen en voor het eerst de grens van 30 minuten doorbraken. Een speciale vermelding is er voor Fokke Snoek, zoon Teunis, die vlak achter zijn broers Cees en Jacob eindigde in een prachtig persoonlijk record van 32.10.

Vallen en toch een toptijd

Bij de dames wordt het gaatje tussen Jacolien Ruizendaal (32.51) en Dinie Ras (33.03) steeds kleiner. Beiden waren supersnel. Dinie ging bij de laatste passage van de dijk nog even onderuit, maar zelfs dat stond een nieuwe toptijd niet in weg. Ook tussen de nummers drie en vier waren de verschillen bijzonder klein: Jantina Loosman 35.23 en Alie Snoek 35.39.

Bij de veteranen (50 jaar en ouder) werden er opmerkelijke prestaties geleverd door Jaap Vermaas met  een tijd van 32.59 en Agnes Olgers  die in 38.29 finishte.

Laatste Windmolenloop

Meer dan honderd deelnemers kwamen af op deze Windmolenloop die meetelde in de Dorpencompetitie. De laatste loop wordt gehouden op 22 september. Dan wordt het klassement opgemaakt met de lopers die minimaal drie keer hebben meegedaan dit seizoen.