Olcay Gulsen showt feestcollectie KLIF18

Ondanks de hevige sneeuwval, kwam Olcay Gulsen, de eigenaresse van Supertrash, zakenvrouw en televisiepersoonlijkheid, vrijdagavond 8 december naar Urk om bij KLIF18 de nieuwe feestcollectie van Supertrash te zien. Onder het genot van sushi en een lekker drankje genoten de aanwezigen samen met Olcay van een professionele Supertrash-modeshow. Olcay maakte met iedereen een gezellig praatje en wie dat leuk vond, kon met haar op de foto. Er hing een gezellige sfeer in de modewinkel, zelfs zo dat Olcay aangaf 'een beetje verliefd te zijn geworden op Urk'. Wie de avond gemist heeft of nog wil nagenieten, vindt een filmpje en foto's op de Facebook-pagina van KLIF18. Op de foto: het KLIF18-team samen met Olcay Gulsen (vijfde van links).


Bookkey officieel geopend

Bookkey opende afgelopen donderdag officieel zijn deuren op Burgemeester van Suchtelenlaan 3. Het bedrijf dat gerund wordt door Rein van den Berg en Cees Kramer, biedt mensen financiële hulp en inzichten bij  hun zaken. Vrienden en familie waren deze middag aanwezig om de opening mee te maken. De kinderen van Rein en Cees hielpen ook mee met de opening en staan voorop de foto. De vaders van de twee eigenaren knipten het lint door. Op de foto (v.l.n.r.): Rein van den Berg, Henk van den Berg, Willem Kramer en Cees Kramer.


Opdracht voor nieuwbouw UK 105

De familie De Boer van de Ekofish Group heeft Maaskant Shipyards opdracht gegeven voor de bouw van een nieuwe kotter. De UK 105 'Spes Nova' wordt een hekkotter die in eerste instantie gaat twinriggen. Het wordt een zo modern mogelijk schip, met een zuinige, dieselelektrische motor, een scholverdovingsmachine, stripmachine, voorkoeler en een innovatief accupakket. De De Boeren hebben nu al de PD 43 en de PD 147 in de vaart. Vanwege de onzekerheid rondom de Brexit wordt deze kotter onder Nederlandse vlag gebouwd. Het is de bedoeling om de UK 105 begin 2019 in de vaart te brengen. Het ontwerp is van Vripack Yachting, dat hiermee voor het eerst een zeegaand vissersschip tekent.


Post Consultancy open aan Marsdiep

Met een ludieke openingshandeling waarbij moeder Jannie Post op een oldtimerbrommertje van haar zoon Louwe Post het lint doormidden reed, is het nieuwe onderkomen van Post Consultancy vorige week vrijdag officieel geopend. De afgelopen acht jaren heeft het bedrijf in financiële dienstverlening voor het midden- en kleinbedrijf een forse groei doorgemaakt aan de Breehorn. Toen van buurman Jongens van de Fant de wens kwam om het pand daar te kopen, ging Louwe Post op zoek naar een nieuw onderkomen met meer kantoorruimte. Dat vond hij aan het Marsdiep 4, het voormalige Patrimonium. De opening vrijdag werd gezellig druk bezocht met bijna driehonderd mensen die eventjes achter de schermen kwamen kijken.


Nieuw bedrijf: Pereboom hypotheken & verzekeringen

,,Om persoonlijke aandacht te kunnen garanderen, is een kleinschalig bedrijf de beste optie'', vertelt Freek Pereboom (45). Begin dit jaar startte hij een nieuwe onderneming: Pereboom hypotheken & verzekeringen. Een eenmanszaak waar mensen terecht kunnen voor advies en aanvragen op het gebied van hypotheken en verzekeringen. Daarnaast kunnen klanten ook voor andere financiële zaken bij Freek terecht, zoals belastingaangiftes, vermogensopbouw, pensioenregelingen en testamenten.

Lees verder 


Workshop cyberfraude en privacywetgeving

Bedrijvenkring Urk en Schol bieden donderdag 8 juni een workshop aan over cyberfraude en privacywetgeving. Onderwerpen als: kwetsbaarheid van het computernetwerk, hacken, omgaan met privacygevoelige informatie en sancties komen aan de orde. Martijn Nijkamp (IT Security Specialist bij Tosch Security) en Nick Zuiderwijk (Business Information Manager bij Argo Advies) verzorgen de bijeenkomst. De workshop start om vijf uur, duurt tot zeven uur en vindt plaats in het Berechja College. Bezoekers krijgen broodjes en een warme hap. Leden en niet-leden kunnen deze samenkomst gratis bezoeken, aanmelden kan tot dinsdag 6 juni door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


KLIF18 verrast Jannie Bakker met verwenpakket

Slippers, een badlaken, een strandhoed, sieraden, een t-shirt, een short, een strandtas, een zonnebril, een toilettas en nog veel meer zomerse items: het zat allemaal in het speciaal samengestelde Moederdagpakket van KLIF18. Een pakket met een waarde van maar liefst 250 euro. De hele week mochten klanten hun kassabon invullen om zo kans te maken op de prijs, die iedereen natuurlijk hoopte te winnen! Zaterdag na sluitingstijd vond de trekking plaats. Emma, dochter van eigenaren Jan en Babette Jongman, kreeg de eer om de winnaar te kiezen. Uit alle namen kwam de naam van Jannie Bakker als winnaar uit de bus. Tijdens het telefoontje, waarin ze te horen kreeg dat ze had gewonnen, bleek dat Jannie nog in de buurt van de winkel was. Ze aarzelde natuurlijk geen moment en haalde haar pakket meteen op. KLIF18 wenst haar veel plezier met haar prijs: 'Laat de zon nu maar komen!' Op de foto: de blije winnares Jannie Bakker (links) die de prijs overhandigd krijgt van Babette Jongman van KLIF18.
Nieuwe ploegboot voor baggerbedrijf

Baggerbedrijf de Boer uit Sliedrecht laat bij Hoekman Shipbuilding een nieuwe ploegboot bouwen. De 'Peter' is een doorontwikkeling van de in 2014 opgeleverde Kees jr. De multifunctionele ploeg- en sleepboot meet 22,30 bij 7 meter en kent een diepgang van 2,80 meter. Het schip wordt uitgerust met onder andere een multibeam, waarmee de bodem volledig driedimensionaal in kaart gebracht kan worden.


Zeevisgroothandel Van Slooten gaat verhuizen

Zeevisgroothandel Van Slooten gaat verhuizen naar een nieuw pand op de hoek Malzwin, Ensgat, in de laatste fase van bedrijventerrein Zwolse Hoek. Door De Boer Bouw & Ontwikkeling is gestart met de bouw van een pand van 2.400 vierkante meter. Ten opzichte van het huidige pand is dat ongeveer vijf keer zo groot. Van Slooten is een rondvisverwerker. Alle vis komt vers binnen en wordt verwerkt door acht vaste personeelsleden en een ploeg uitzendkrachten. Directeur Sjoerd van Slooten staat samen met compagnons Kees Kramer en Louw van den Berg aan het hoofd van dit bedrijf. Afgelopen najaar werd geïnvesteerd in de aanschaf van een fileermachine van IJslands fabrikaat. Die machine is een van de redenen voor de nieuwbouw, want om optimaal te draaien, is veertig meter nodig om de machine neer te zetten. Op de huidige locatie is hooguit dertig meter beschikbaar. Met behulp van de gestegen fileercapaciteit wil Van Slooten op de nieuwe locatie doorgroeien. Het is de bedoeling dat de nieuwbouw in september wordt opgeleverd.