Noordzee International gaat bijna verdubbelen

Het bedrijf Noordzee International BV van Lubbert Korf aan het Zuidoostrak 16 gaat bijna verdubbelen. De eerste paal van de uitbreiding van ongeveer 2.000 vierkante meter vriescel ging vorige week vrijdag de grond in. Directeur Lubbert Korf gaat ervan uit dat de nieuwe vriescel aan het Zuidoostrak 9 ('recht tegenover ons huidige bedrijf') nog voor de bouwvak in gebruik genomen kan worden.

Lees verder 


Skin for Skin sponsort basketballers Orca's

Skin for Skin is de nieuwe shirtsponsor van het eerste herenteam van basketbalvereniging Orca's. Het bedrijf Varia Vis heeft het beautyproduct Skin for Skin onlangs op de markt gebracht. Skin for Skin is een uniek voedingssupplement op basis van viscollageen en vitamine C, waarbij de collageen zonder chemische toevoegingen wordt gewonnen. Skin for Skin zet in op een revolutie in beautyland en wil graag meer landelijke bekendheid. Als shirtsponsor van Orca's wil Skin for Skin de zichtbaarheid vergroten. Meer informatie over het product is aanstaande donderdag in Het Urkerland te lezen en ook op www.skinforskin.nl. Rechts op de foto Mardien Radewalt van Skin for Skin.


Officiële start uitzendbureau VakNed

Persoonlijk contact met werkgever en werknemer, kwaliteit leveren en mensen op de juiste plek brengen. Voor Kees Meun, Klaas Kramer en René Hakvoort waren het de drie drijfveren om het nieuwe uitzendbureau VakNed (Marsdiep 16c) te beginnen. Vorige week ging het bedrijf officieel van start.

Lees verder 


Summerfair zoekt standhouders

Beeldenhoeve Soap and Garden organiseert komende zomer opnieuw haar Summerfair. Voor dit evenement zijn ze nog op zoek naar leuke standhouders. ,,Het mag van alles zijn, de variatie vinden we juist leuk. Heb je bijvoorbeeld een leuke hobby om te promoten? Meld je aan!”, vertelt Dineke Weerstand. Belangstellenden kunnen zich bij haar opgeven via telefoon 06-31289337 (WhatsApp of bellen). De Summerfair vindt plaats op 10 juni.


Nieuwe kotter gebouwd in Spanje

De LH 356 'Henk Senior' wordt in de vaart genomen als derde kotter van vader Hendrik de Boer en zijn acht zoons. Het schip werd gebouwd in Spanje, waar nu nog de laatste klussen worden afgerond. Het is de bedoeling om eind maart te gaan vissen.

Lees verder 


AB Tuinstyling genomineerd voor Participatiepenning

AB Tuinstyling is genomineerd voor de Participatiepenning 2017. De andere vijf Flevolandse bedrijven zijn: Stichting Thuiszorg De Versterking (Almere), Recreatieboerderij De Sternhof (Zeewolde), Restaurant KFC (Lelystad), Familiebedrijf Zuidberg (Ens) en Vereecken Fruit (Dronten). De winnaar wordt op 19 mei tijdens het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen bij Balk Shipyard op Urk bekendgemaakt.

Lees verder 


Nederlandse Vissersbond verhuist naar Urk

De Nederlandse Vissersbond verhuist kantoor naar Urk. Maandagmiddag werd met de gemeente een voorlopig koopcontract getekend voor een kavel aan de Domineesweg. ,,Als gemeente zijn wij blij met de komst van deze organisatie'', aldus wethouder Geert Post. De NVB heeft om diverse redenen besloten om naar Urk te verhuizen. ,,Urk ademt visserij en is een logistiek kruispunt van vissers, visverwerkers, vishandelaren, politici en bestuurders. Iedereen die iets met vis of met de visserij te maken heeft, komt een of meerdere keren per jaar op Urk. De locatie van ons nieuwe kantoor is uniek gelegen langs de doorgaande weg die van de afslag A6 naar Urk leidt. Wij verwachten dat we op deze locatie nog meer aanloop zullen hebben dan momenteel in Emmeloord'', aldus Johan Nooitgedagt, voorzitter van de Nederlandse Vissersbond. Op de foto: Johan Nooitgedagt (NVB), wethouder Geert Post en Derk Jan Berends (NVB).


Hendria Koffeman opent schoonheidssalon

Urk is een nieuwe schoonheidssalon rijker: Hendria Koffeman opende namelijk vorige maand de deuren van 'SchoonheidsSalon Hendria'. ,,Huidverbetering staat centraal in mijn behandelingen. Tijd nemen voor en aandacht besteden aan de huidproblemen vind ik belangrijk'', vertelt Hendria. De 21-jarige dochter van Jenny en Meindert Koffeman ronde in juli haar opleiding voor schoonheidsspecialiste af en besloot een eigen onderneming te beginnen. ,,Ik geef gezichtsbehandelingen, massages en bindweefselmassages. Daarnaast verzorg ik nagels en wenkbrauwen. Ik werk met producten van Dr. Grandel. Deze luxe producten zijn gericht op huidverbetering.'' SchoonheidsSalon Hendria is elke werkdag geopend, zowel 's ochtends, 's middags als 's avonds. Meer informatie: 06-25483810 of via de Facebookpagina.


Nieuw: schoonheidssalon Par Amour

Vandaag (op Valentijnsdag) opent Corine Kramer (20) haar eigen schoonheidssalon op Harderbank 27: Par Amour. Klanten kunnen hier terecht voor een breed scala aan behandelingen - van bindweefselmassage tot gezichtsbehandeling. Corine Kramer rondde met goed gevolg de opleiding voor allround schoonheidsspecialist af en was daarna werkzaam bij DIO Urk. ,,Het was mijn vader die me stimuleerde om zelf iets te beginnen. Hij stelde de garage beschikbaar als werkruimte. Die is nu compleet verbouwd tot salon", vertelt Corine. De schoonheidsspecialiste biedt van alles, zoals de standaardbehandelingen, maar bijvoorbeeld ook de drukpuntenmassage shiatsu. ,,Mijn specialisaties zijn acne-behandelingen en bindweefselmassages, zowel voor de rug als het gezicht." Binnenkort volgt Corine Kramer een opleiding voor het geven van massages bij kankerpatiënten. Meer informatie: Facebook (Par Amour), e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 06-27611714.