Het Urkerland

Opening CrossFit Urk

Iedereen is zaterdagmorgen hartelijk welkom bij de opening van het nieuwe sportcentrum CrossFit Urk, Westgat 15. CrossFit Urk biedt onder andere functional training, gymnastic en weightlifting - in groep of individueel. Vooraf is een intake: wil iemand sterker worden, afvallen, of lekker in beweging? Op woensdagmiddag kunnen kinderen er lekker sporten. Tussen tien en één uur geven Abbe Brouwer, Eize Fokke van den Berg en Johannes Visser hun bezoekers graag informatie.


Sea Fresh en Isoniq winnen Flevopenning

Ze glommen van trots de mannen van Sea Fresh toen ze op het podium de felbegeerde Flevopenning voor Toponderneming in ontvangst mochten nemen. Terecht; want de Flevopenningen vormen een prestigieuze prijs in de ondernemerswereld van de provincie, waarvan er dit keer van de drie te winnen penningen twee naar Urk gingen. Ook het bedrijf van Hein Coenen, Isoniq, viel namelijk in de prijzen met de Participatiepenning.

Lees verder 


Bouwcenter Concordia is geopend

De 16-jarige Willem-Maarten had de eer om het lint door te knippen bij de opening van de nieuwe locatie van Bouwcenter Concordia Urk. De zoon van vestigingsleider Jacob Bakker is de jongste medewerker. Het was boven verwachting druk bij de feestelijkheden aan de Pampus. Honderden mensen wilden komen kijken naar de vestiging, waarin een dikke 15.000 producten een plek hebben gekregen. Bouwcenter Concordia Urk richt zich zowel op bouwbedrijven en zzp'ers als op particulieren. Ze mag zich hofleverancier van de Oranjewijk noemen, door een inkoopovereenkomst met de bedrijven van Aannemersvereniging Urk. 


Klantvriendelijkste Shell van het land

Het plaatselijk Shell-tankstation Van Staveren is verkozen tot het meest klantvriendelijke pompstation van Nederland. De verkiezing is opgezet door Shell om de gastvrijheid van de stations te bevorderen. Het dealerstation op Urk heeft als hoogste gescoord. ,,In de beoordeling wordt er gekeken naar de verkoopcijfers, maar de ervaring van de klant is het belangrijkste. Hoe beleeft een klant zijn bezoek aan het tankstation?'', aldus een medewerker. Dat wordt gepeild onder de klanten met een enquête en een mysteryshopper komt langs om het contact met de klant, de ontvangst, de hygiëne, de netheid en de veiligheid te controleren. Het team werd beloond met een gouden beker, een oorkonde en binnenkort een gezellig teamuitje. Vooraan op de foto de medewerkers van het Shellstation (v.l.n.r.): Gijs Hardam, Corrie Goossens en Antoinette Pasterkamp, de foto is gemaakt door Peter van Es.


Bouwcenter Concordia gaat open

Bouwcenter Concordia Urk opent zaterdag de nieuwe vestiging aan de Pampus 4. De hout- en bouwmaterialenhandel is na zes jaar uit haar voegen gegroeid. De plannen voor nieuwbouw kwamen in een stroomversnelling na de overname door Bouwcenter Concordia in 2017. ,,Het nieuwe pand heeft een grote drive-inhal. De klanten kunnen met auto en kar de hal inrijden en direct opladen. Er komt een vernieuwde bouwshop voor klein afhaalmateriaal, waarmee het assortiment ook flink wordt uitgebreid. Ook komt er een inforuimte, waar presentaties, trainingen en informatieavonden kunnen worden gehouden'', laat Johan Ovinge weten. Vanaf zaterdag is iedereen welkom en zijn er acties en een attentie voor iedere klant. Meer informatie: bouwcenterconcordia.nl


't 3XL Winkeltje sluit zijn deuren

't 3XL Winkeltje in Wijk 2 sluit binnenkort de deuren en daarom is de opheffingsuitverkoop van start gegaan. ,,We vinden het heel erg leuk en gezellig hier op Urk, maar helaas laat mijn gezondheid het niet toe om twee zaken te runnen. Mijn vader Joop, die inmiddels 70 jaar is, wil ook wel eens met pensioen en Urkers gaan nu eenmaal graag op de wielen... Daarom hebben we helaas moeten besluiten om 't 3XL Winkeltje, locatie Urk te sluiten'', laat eigenaresse Conny Teuben weten. De laatste verkoopdag is op zaterdag 18 mei. De vestiging in Balk blijft geopend en voor plaatsgenoten die daar niet kunnen komen is Conny bereid om aan huis te komen. ,,Op afspraak en mits er vier of vijf potentiële klanten bij aanwezig zijn.'' Meer informatie: xxxl-winkeltje.nl of bel met 855532.


Oud Urk-zegelboekjes zijn zwemkaartjes waard

De winkeliers van Oud Urk en Zwembad 't Bun komen met een leuke actie: elk volgeplakt zegelboekje is twee vrijkaartjes voor Zwembad 't Bun waard. De Oud Urk-zegelboekjes kunnen vanaf nu worden ingeleverd bij Modecentrum G. Oost en Brouwer's Mannenmode. De winkeliers hebben vierhonderd zwemkaartjes ingekocht; bij succes wordt dat aantal wellicht nog uitgebreid. De zwemkaartjes zijn tot het eind van het jaar geldig.


Nieuwe salon: Shave & Scissors

De nieuwe kapsalon Shave & Scissors is open! Louise van Eldik-Ester (links) en Grietje Bosma runnen de kapsalon op de eerste verdieping van Shapers aan de Industrierondweg. In samenwerking met Shapers Fitness en Shapers Beauty is er de hele maand april een leuke openingsactie. ,,Mannen en vrouwen kunnen bij ons terecht voor knippen, scheren, kleuren; alles is mogelijk. Mannen kunnen zonder afspraak terecht, of bel of app voor een afspraak naar 06-40545243'', aldus de twee enthousiaste dames. De kapsalon is op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur geopend en op woensdagavond tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Shave & Scissors.


Kärcher van start op Urk

Zo'n vierhonderd belangstellenden, voornamelijk Urkers, kwamen afgelopen zaterdag een kijkje nemen bij het vrijdag geopende Kärcher Center Urk. Vestigingsmanager Luc Gerssen kijkt tevreden terug: ,,Het was lekker druk.'' Vrijdagmiddag had Gerssen al samen met wethouder Geert Post van de gemeente Urk en directeur Kärcher Nederland, Jean Paul Christy, de openingshandeling verricht van de nieuwe onderneming aan Het Spijk 3. Ze knipten gezamenlijk aan de voorkant van het pand een visnet door, waarmee de start van het bedrijf op Urk een feit was geworden.

Lees verder