Het Urkerland

Paulus van Slooten start met keyboardlessen

Paulus van Slooten heeft inmiddels twintig jaar ervaring in het bespelen van een keyboard. Vanaf nu gaat hij lesgeven aan huis onder de naam 'Keyboardninja'. Als gym- en hapkidoleraar heeft hij ervaring met het geven van les. Toegankelijkheid en flexibiliteit staan hoog in het vaandel bij Paulus en dat komt terug in zijn manier van lesgeven. De lessen, voor jong en oud, zijn op afspraak, duren een halfuur en kosten vijftien euro per keer. ,,Muziek maken is goed voor je geestelijke gezondheid en kan een manier zijn om je emoties te uiten. Wat sport is voor het lichaam, is muziekbeoefening voor de geest'', aldus Paulus. Interesse? Bel 06-46061031 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Nieuw bedrijf tekent efficiënter

Dirk Kramer (25) (links) en Riekelt Post (28) zijn dit jaar gestart als zelfstandig ondernemers. Met Rapid Engineering richten ze zich op het automatiseren van technisch tekenwerk. De twee weten vanuit hun achtergrond bij de VCU dat veel tekenwerk vaak voor een groot deel een herhaling is van zetten. Dat kost veel tijd. ,,Doordat we het werk automatiseren besparen we veel tijd, en dus geld voor onze klanten." Rapid Engineering richt zich zowel op bedrijven die veel tijd kwijt zijn aan tekenwerk als bedrijven waarvoor de stap nog te groot is om een duur tekenpakket aan te schaffen. De eerste klant is de VCU. De nieuwe onderneming zit op Zuidoostrak 7. Meer informatie: www.rapidengineering.nl.


Het personeel van ESU bezocht in Polen onder meer concentratiekamp Auschwitz. Het personeel van ESU bezocht in Polen onder meer concentratiekamp Auschwitz.
0

ESU naar Polen voor 25-jarig jubileum

Met vier prachtige dagen in het Poolse Krakau vierde Electroservice Urk vorige week haar zilveren jubileum. De sfeer was goed, het eten ook en de excursies zeer indrukwekkend. ,,Dankbaar dat we op deze wijze ons jubileum met elkaar mochten vieren'', aldus mede-directeur Piet Hoekstra (54).

Lees verder 


Dagverpleging weer van start

De dagverpleging van het ziekenhuis in Lelystad kon vanaf december vorig jaar, na de plotselinge sluiting door het faillissement, weer patiënten welkom heten. Ondanks onzekerheid voor het personeel, nu het ziekenhuis onder het bewind van curatoren draait en per 1 maart wordt overgenomen door het St. Jansdal, laat het team een positief horen.

Lees verder 


Wegversperring havenuitgang

De haven verlaten via de weg langs Scheepswerf Balk kon dinsdagochtend tijdelijk niet. De weg werd volledig versperd door een flinke kruiser. Het leek wel alsof-ie op de weg stond. Dat was niet het geval. De rail waarop de kruiser staat, was verlengd. Op die manier was aan de achterkant van het schip meer ruimte gecreëerd, zodat de werklieden gemakkelijk aan de slag konden. Het verkeer dat toe gereden was, moest zodoende wel even keren. Ze konden langs Vishandel Baarssen het dorp inrijden.


Nieuwe winkel op Urk: Sluffies

Nederland is een online winkel rijker en wel: sluffies.nl. De 29-jarige Cobie Bakker, getrouwd met Jan Bakker en moeder van drie kinderen, verkoopt via sluffies.nl handgemaakte, leren slofjes en bijpassende speenkoorden.

Lees verder 


De mannen van Sea Fresh worden in het zonnetje gezet met (v.l.n.r.): Rob Dragt (Rabobank), Jan Ras, Sjoerd Ras, Sjoerd Ras jr., Louwe Kramer (BKU), Albert Ras, Klaas Ras, Joost van Harten (Rabobank). De mannen van Sea Fresh worden in het zonnetje gezet met (v.l.n.r.): Rob Dragt (Rabobank), Jan Ras, Sjoerd Ras, Sjoerd Ras jr., Louwe Kramer (BKU), Albert Ras, Klaas Ras, Joost van Harten (Rabobank).
0

Top: Sea Fresh, Bastiaan Schoenen en Jan de Slager

De nieuwjaarsbijeenkomst van Bedrijvenkring Urk (BKU) kreeg vorige week in restaurant Het Achterhuis zoals altijd een feestelijk tintje: de onderneming, middenstander en starter van 2018 werden in het zonnetje gezet. Dit keer viel die eer te beurt aan respectievelijk Sea Fresh, Bastiaan Schoenen en Jan de Slager.

Lees verder 


'Snel meer faciliteiten truckers'

De Bedrijvenkring Urk heeft op de nieuwjaarsbijeenkomst vorige week in Restaurant Het Achterhuis teruggeblikt op een goed 2018. ,,De meeste bedrijven kijken terug op een prima jaar, en onze Bedrijvenkring groeide naar 245 leden, iets om trots op te zijn'', vond BKU-voorzitter Louwe Kramer. Een punt van zorg was er ook: ,,Het langdurig parkeren van vrachtauto's op het bedrijventerrein is een lastig probleem en de gemeente moet haast maken om voorzieningen te treffen voor deze doelgroep.''

Lees verder 


Pieter van Veen zwaait af Nieuwe marktmeester: Kees Wakker

Na negen jaar neemt Pieter van Veen (vierde van links) afscheid van zijn job als marktmeester. Hij geeft het stokje over aan Kees Wakker (tweede van links). ,,Het werk als marktmeester heb ik met liefde gedaan, maar ik moet er nu mee stoppen." Pieter en zijn vrouw Lucia hebben drie zonen, en: ,,Onze middelste is gehandicapt. Tot nu toe viel alles te combineren, maar ik heb mijn tijd en aandacht in het weekend nu echt nodig voor mijn gezin. In de afgelopen jaren is er het één en ander veranderd op de markt. ,,Vroeger was je gulden een daalder waard op de markt, tegenwoordig vind je er vooral kwaliteit. Wil je iets bijzonders, dan ga je naar de markt. Een mooie ontwikkeling. Daarnaast zijn we actief geworden op de sociale media, wat ook de interactie met het publiek levendig maakt. Het marktteam heeft me trouwens echt in de watten gelegd, leuk!"