Het Urkerland
Ondernemer Meindert Kramer voor zijn cafetaria in Wijk 2, rond het jaar 2001.
0

25 jaar cafetaria 'De Bolder'

Het was de eerste Urker cafetaria die bezorgde, en dit bleek een gat in de markt. De zaak in de kern van het Oude Dorp is al jaren een begrip voor veel plaatsgenoten.

Lees verder 


Informatieavond over Port of Urk

De gemeente houdt maandag 29 november een digitale informatieavond over het nieuwe bedrijfsterrein Port of Urk, speciaal voor ondernemers. Aanhaken kan nog door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De bijeenkomst is maandagavond van half acht tot negen uur.

Lees verder 


0

BouwVast, een bundeling van krachten

De verkeringsperiode duurde meer dan een jaar, maar uiteindelijk hebben CHK Bouw en Bouwbedrijf De Zeewering besloten de gezamenlijke activiteiten voort te zetten onder de nieuwe naam BouwVast BV.

Lees verder 


StartBlock wint duurzaamheidsaward

Het bedrijf StartBlock uit Emmeloord heeft de duurzaamheidsaward 2021 van de Noordoostpolder gewonnen. Wethouder en jurylid Anjo Simonse overhandigde maandag de wisselbokaal aan Urker oprichter Henk Visscher.

Lees verder 


Wethouder Gerrit Post (l) en Tim Brouwer, ceo van Visscher Seafood, ondertekenen de overeenkomst.
0

Visscher Seafood groeit: pand wordt uitgebreid

Visbedrijf Visscher Seafood krijgt er oppervlakte bij. Het bedrijf, dat gevestigd is op industrieterrein Lemsterhoek, wordt uitgebreid met 2800 vierkante meter. Vorige week donderdag ondertekenden wethouder Gerrit Post namens de gemeente Urk, en Tim Brouwer namens Visscher Seafood een overeenkomst.

Lees verder 


Supermarkt Boni aan 't Klif wordt verbouwd

De Boni-organisatie heeft besloten de supermarkt aan ’t Klif 3 volledig te verbouwen. Al jaren ligt het plan op tafel om te verhuizen naar het voormalige onderkomen van Van Slooten aan de Industierondweg, maar dat is - 'spijtig genoeg' - nog altijd niet afgerond. Boni-bedrijfsleider Jan Wim Oost: ,,We kunnen niet langer wachten.''

Lees verder 


De Snackbox officieel geopend

Snackbar 'De Snackbox' is afgelopen zaterdag officieel geopend. De 21-jarige eigenaar Albert-Jacob ten Napel knipte samen met zijn vriendin Trudy Kramer het lintje door, in gezelschap van vrienden en familie.

Lees verder