Het Urkerland

Foto Luuk Schudde viert jubileum

Het is alweer 35 jaar geleden dat de ouders van Luuk Schudde de fotozaak van hun zoon en zijn echtgenote Fetske opende aan De Hofstee. Vorige week werd speciaal stilgestaan bij dit bijzondere jubileum. Klanten konden meedoen aan de drukke actieweek en maakten daarbij kans op het winnen van een onderwatercamera. De winnares daarvan bleek Alie Hoefnagel-van Slooten te zijn. Ze ontving de prijs uit handen van Luuk Schudde.

Lees verder 


DBKC blij met nieuwe bedrijfsauto's

Het bedrijfswagenpark van DBKC ICT en Kantoor is vernieuwd en voorzien van de nieuwe huisstijl. Vorige week is de laatste nieuwe auto afgeleverd. Het design is ontworpen door Spikker, de auto's zijn geleverd door Autobedrijf Van Slooten en de signing is uitgevoerd door Snijder Reclame. DBKC is een IT-specialist en kantoorleverancier. Op de foto: Jacob Romkes (DBKC, links) en Geert Weerstand (Snijder Reclame, rechts).


Riekelt van Urk presenteert boek

Een vijfjarig jubileum van de zaak en een eigen boek mogen presenteren in een bomvol Irene. Riekelt van Urk van Van Urk Voeding was een tevreden man vorige week donderdagavond. In zijn boek 'Pitloze druiven' laat de Urker orthomoleculair therapeut zien waarom hij een 'zoekend leven' zo belangrijk vindt. Zelf zocht hij antwoord op de vraag hoe het kan dat, samen met hem, veel christenen moe zijn, terwijl de bron waaruit zij mogen putten vreugde, kracht en een leven in volheid belooft. Van Urk zocht naar meer pit in zijn eigen leven. Deze zoektocht leerde hem dat een zoekend leven uiteindelijk leidt naar Het Leven. Pitloze druiven is verkrijgbaar bij Boekhandel Koster en in de praktijk aan De Akkers 42H. Op de foto: Riekelt van Urk met gezin.


Wijntjes proeven in de bibliotheek

Iedereen die wijn wil proeven in de bibliotheek krijgt daartoe een uitgelezen kans. Op donderdag 15 november wordt namelijk een wijnproeverij gehouden. Kaarten reserveren kan vanaf nu. De wijnproeverij wordt georganiseerd in samenwerking met slijterij Onger de Kurruk. De leiding ligt in handen van vinoloog Frits van der Sloot, die op geheel eigen wijze uitleg geeft over alles wat met wijn te maken heeft. ,,De vinoloog neemt bezoekers mee naar beroemde wijngebieden, overal ter wereld", aldus de organisatie. Deelnemers zullen verschillende druivenrassen proeven. De wijnen worden naast elkaar gezet en gepresenteerd; van feestelijk mousserend, via verfrissende witte wijnen naar volle rode wijnen voor het najaar; en tenslotte ook de rijke zoete port. Gezellig en lekker wordt het in ieder geval, want: ,,Tijdens de wijnproeverij worden passende hapjes geserveerd. We maken er iets leuks van'', laat de organisatie weten.

Lees verder 


Geschiedenis van Urk en Noordoostpolder onder de loep

,,Er kan een voorbeeld genomen worden aan de ondernemingszin van de Urkers'', zei Hans Wijnants, wethouder van de gemeente Noordoostpolder. ,,Urk heeft zich, tegen alle verwachtingen in, een eigen plek verworven in de Noordoostpolder. Urk groeit nu zelfs harder dan de gemeente Noordoostpolder."

Lees verder 


Waterwoningen in de verkoop

,,Het voorbereidingsproces heeft lang geduurd", zegt directeur Willem Visser van ABC Arkenbouw. ,,Maar de kwaliteit is er ook naar." De verkoop van de zeven waterwoningen aan de Christinastraat is gestart. Het is een zichtlocatie vanaf de Urkerweg, gesitueerd in een grote waterpartij. Visser hoopt dat de bouw in december of januari kan starten. In het najaar van 2019 kunnen ze dan geplaatst worden, een operatie waarbij de woningen met twee kranen uit de Urkervaart getakeld worden en over de Urkerweg heen getild worden. Visser is enthousiast over het ontwerp: ruime waterwoningen met twee verdiepingen, relatief veel grond, een grote schuur en twee parkeerplaatsen. Indien gewenst kunnen ze gasloos opgeleverd worden. Eén waterwoning is inmiddels verkocht, op een tweede rust een optie.


De Boet blijft in top 100 van Lekker

,,Natuurlijk zijn we blij met onze plek in de top honderd van de restaurantgids Lekker!", reageert Cees Kramer van Restaurant De Boet op de notering. ,,We moeten niet vergeten dat we tussen enorm goede bedrijven staan en als ik kijk welke restaurants er niet tussen staan - zelfs sterrenrestaurants ontbreken - is het zeker een eer. Ook vinden we het geweldig dat we als beste restaurant van onze provincie worden genoemd: een hele eer. Genoeg om als team trots op te zijn." Maar Kramer benadrukt: ,,Het belangrijkste vind ik dat De Boet vol zit met tevreden gasten." Daar zal de 92ste plaats in de Lekker-top honderd vast aan meewerken. Op de foto de restauranteigenaren Cees en Zwanie Kramer.


Jumbo deelt honderden sopemmers uit

Een nieuw huis dat betekent soppen, soppen en nog eens soppen. Daarom bedachten ze bij de Jumbo-vestiging in het Urkerhard een ludieke actie voor de bewoners van de Oranjewijk. Driehonderd knalgele sopemmers werden er bezorgd, boordevol handige eerste boodschapjes. Naast de rolletjes Mentos, de benodigdheden voor een lekkere pan macaroni en een handige koeltas, vonden de nieuwe huiseigenaren ook een bon voor een gratis appeltaartje in de emmer. Op de foto het actieteam van Jumbo Urkerhard met (v.l.n.r.): Aag Hakvoort, Erik Tiemensma, Andries de Boer, Amy de Boer, Klaas de Ridder, Eva de Vries en Anna van Urk.


Nieuw bedrijf: Op de Bult wiegbekleding

Urk is een nieuwe onderneming rijker, genaamd Op de Bult wiegbekleding. Stieneke Bakker heeft veel ervaring met het bekleden van wiegen. ,,Elke wieg is anders. Ander materiaal en andere afmetingen, maar: van elke wieg is wat moois te maken. Ik vind het een uitdaging om aan de slag te gaan met een tientallen jaren oud wiegje. Vaak is de emotionele waarde van deze exemplaren groot, omdat er soms wel drie generaties in gelegen hebben. Dat is soms letterlijk te zien, wanneer de namen en geboortedatums van de baby's op de bodem staan geschreven", vertelt ze. 

Lees verder 


Familie Buter wint aankoopbedrag terug

Het was een spannende ochtend bij Opticien Dirk Korf, afgelopen zaterdag. De winnaar van de jaarlijkse Variluxactie werd namelijk bekendgemaakt en vaste klanten weten: dat betekent een gratis bril! De winnaar - iemand die in de periode tussen 8 en 19 oktober een bril met Varilux-glazen heeft gekocht - krijgt namelijk het volledige aankoopbedrag terug. In het bijzijn van deze klanten, die allemaal een uitnodiging hadden ontvangen, werd de winnende klant getrokken en Riekie Buter was de gelukkige winnaar. Haar man Hendrik Buter had net een nieuwe bril gekocht, zij was namens hem aanwezig. Op de foto: v.l.n.r. Rene Ridderhof, Dirk Korf, Riekie Buter en Johan van Slooten.