Het Urkerland
De ondernemers achter Freshly Fish: Sjoerd Ras, Tim Brouwer, Albert Ras en Hendrik Kramer (v.l.n.r.). De ondernemers achter Freshly Fish: Sjoerd Ras, Tim Brouwer, Albert Ras en Hendrik Kramer (v.l.n.r.).
5

Freshly Fish wil vis eten makkelijk maken

Ondernemers Tim Brouwer, Sjoerd Ras, Hendrik Kramer en Albert Ras willen Nederlanders helpen om meer vis te eten. Ze lanceren een nieuw concept: de Freshly Fish visbox. Vis eten moet daardoor makkelijker en toegankelijker worden.

Lees verder 


Riekelt en Jeanet van Urk, met hun drie dochters, tijdens de presentatie van het boek Pitloze druiven Riekelt en Jeanet van Urk, met hun drie dochters, tijdens de presentatie van het boek Pitloze druiven
12

Boek Riekelt van Urk is genrewinnaar

Het boek 'Pitloze druiven - Zoektocht naar het leven' van Riekelt van Urk is dankzij stemmen van het publiek genrewinnaar geworden van de schrijversprijs BoekGoud. Van Urk is nog in de race voor de hoofdprijs van 750 euro.

Lees verder 


Zaterdag was het druk bij Intertoys met het omzetten van giftcards naar speelgoed. Zaterdag was het druk bij Intertoys met het omzetten van giftcards naar speelgoed.
1

Wim Koster van Intertoys: 'wij blijven positief'

Wim Koster van Intertoys had zaterdag een drukke dag met het innemen van de giftcards. Klanten in het hele land kregen dit weekend de mogelijkheid om hun giftcards om te zetten in speelgoed bij de failliet verklaarde keten. Door een storing besloot Koster de winkel tot zeven uur open te houden. Hij is positief over de toekomst: ,,We blijven hopen dat onze organisatie doorgezet kan worden.''

Lees verder 


Paulus van Slooten start met keyboardlessen

Paulus van Slooten heeft inmiddels twintig jaar ervaring in het bespelen van een keyboard. Vanaf nu gaat hij lesgeven aan huis onder de naam 'Keyboardninja'. Als gym- en hapkidoleraar heeft hij ervaring met het geven van les. Toegankelijkheid en flexibiliteit staan hoog in het vaandel bij Paulus en dat komt terug in zijn manier van lesgeven. De lessen, voor jong en oud, zijn op afspraak, duren een halfuur en kosten vijftien euro per keer. ,,Muziek maken is goed voor je geestelijke gezondheid en kan een manier zijn om je emoties te uiten. Wat sport is voor het lichaam, is muziekbeoefening voor de geest'', aldus Paulus. Interesse? Bel 06-46061031 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Nieuw bedrijf tekent efficiƫnter

Dirk Kramer (25) (links) en Riekelt Post (28) zijn dit jaar gestart als zelfstandig ondernemers. Met Rapid Engineering richten ze zich op het automatiseren van technisch tekenwerk. De twee weten vanuit hun achtergrond bij de VCU dat veel tekenwerk vaak voor een groot deel een herhaling is van zetten. Dat kost veel tijd. ,,Doordat we het werk automatiseren besparen we veel tijd, en dus geld voor onze klanten." Rapid Engineering richt zich zowel op bedrijven die veel tijd kwijt zijn aan tekenwerk als bedrijven waarvoor de stap nog te groot is om een duur tekenpakket aan te schaffen. De eerste klant is de VCU. De nieuwe onderneming zit op Zuidoostrak 7. Meer informatie: www.rapidengineering.nl.


Het personeel van ESU bezocht in Polen onder meer concentratiekamp Auschwitz. Het personeel van ESU bezocht in Polen onder meer concentratiekamp Auschwitz.
0

ESU naar Polen voor 25-jarig jubileum

Met vier prachtige dagen in het Poolse Krakau vierde Electroservice Urk vorige week haar zilveren jubileum. De sfeer was goed, het eten ook en de excursies zeer indrukwekkend. ,,Dankbaar dat we op deze wijze ons jubileum met elkaar mochten vieren'', aldus mede-directeur Piet Hoekstra (54).

Lees verder 


Dagverpleging weer van start

De dagverpleging van het ziekenhuis in Lelystad kon vanaf december vorig jaar, na de plotselinge sluiting door het faillissement, weer patiënten welkom heten. Ondanks onzekerheid voor het personeel, nu het ziekenhuis onder het bewind van curatoren draait en per 1 maart wordt overgenomen door het St. Jansdal, laat het team een positief horen.

Lees verder 


Wegversperring havenuitgang

De haven verlaten via de weg langs Scheepswerf Balk kon dinsdagochtend tijdelijk niet. De weg werd volledig versperd door een flinke kruiser. Het leek wel alsof-ie op de weg stond. Dat was niet het geval. De rail waarop de kruiser staat, was verlengd. Op die manier was aan de achterkant van het schip meer ruimte gecreëerd, zodat de werklieden gemakkelijk aan de slag konden. Het verkeer dat toe gereden was, moest zodoende wel even keren. Ze konden langs Vishandel Baarssen het dorp inrijden.


Nieuwe winkel op Urk: Sluffies

Nederland is een online winkel rijker en wel: sluffies.nl. De 29-jarige Cobie Bakker, getrouwd met Jan Bakker en moeder van drie kinderen, verkoopt via sluffies.nl handgemaakte, leren slofjes en bijpassende speenkoorden.

Lees verder