Nieuw bedrijf: Pereboom hypotheken & verzekeringen

,,Om persoonlijke aandacht te kunnen garanderen, is een kleinschalig bedrijf de beste optie'', vertelt Freek Pereboom (45). Begin dit jaar startte hij een nieuwe onderneming: Pereboom hypotheken & verzekeringen. Een eenmanszaak waar mensen terecht kunnen voor advies en aanvragen op het gebied van hypotheken en verzekeringen. Daarnaast kunnen klanten ook voor andere financiële zaken bij Freek terecht, zoals belastingaangiftes, vermogensopbouw, pensioenregelingen en testamenten.

Lees verder 


Workshop cyberfraude en privacywetgeving

Bedrijvenkring Urk en Schol bieden donderdag 8 juni een workshop aan over cyberfraude en privacywetgeving. Onderwerpen als: kwetsbaarheid van het computernetwerk, hacken, omgaan met privacygevoelige informatie en sancties komen aan de orde. Martijn Nijkamp (IT Security Specialist bij Tosch Security) en Nick Zuiderwijk (Business Information Manager bij Argo Advies) verzorgen de bijeenkomst. De workshop start om vijf uur, duurt tot zeven uur en vindt plaats in het Berechja College. Bezoekers krijgen broodjes en een warme hap. Leden en niet-leden kunnen deze samenkomst gratis bezoeken, aanmelden kan tot dinsdag 6 juni door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


KLIF18 verrast Jannie Bakker met verwenpakket

Slippers, een badlaken, een strandhoed, sieraden, een t-shirt, een short, een strandtas, een zonnebril, een toilettas en nog veel meer zomerse items: het zat allemaal in het speciaal samengestelde Moederdagpakket van KLIF18. Een pakket met een waarde van maar liefst 250 euro. De hele week mochten klanten hun kassabon invullen om zo kans te maken op de prijs, die iedereen natuurlijk hoopte te winnen! Zaterdag na sluitingstijd vond de trekking plaats. Emma, dochter van eigenaren Jan en Babette Jongman, kreeg de eer om de winnaar te kiezen. Uit alle namen kwam de naam van Jannie Bakker als winnaar uit de bus. Tijdens het telefoontje, waarin ze te horen kreeg dat ze had gewonnen, bleek dat Jannie nog in de buurt van de winkel was. Ze aarzelde natuurlijk geen moment en haalde haar pakket meteen op. KLIF18 wenst haar veel plezier met haar prijs: 'Laat de zon nu maar komen!' Op de foto: de blije winnares Jannie Bakker (links) die de prijs overhandigd krijgt van Babette Jongman van KLIF18.
Nieuwe ploegboot voor baggerbedrijf

Baggerbedrijf de Boer uit Sliedrecht laat bij Hoekman Shipbuilding een nieuwe ploegboot bouwen. De 'Peter' is een doorontwikkeling van de in 2014 opgeleverde Kees jr. De multifunctionele ploeg- en sleepboot meet 22,30 bij 7 meter en kent een diepgang van 2,80 meter. Het schip wordt uitgerust met onder andere een multibeam, waarmee de bodem volledig driedimensionaal in kaart gebracht kan worden.


Zeevisgroothandel Van Slooten gaat verhuizen

Zeevisgroothandel Van Slooten gaat verhuizen naar een nieuw pand op de hoek Malzwin, Ensgat, in de laatste fase van bedrijventerrein Zwolse Hoek. Door De Boer Bouw & Ontwikkeling is gestart met de bouw van een pand van 2.400 vierkante meter. Ten opzichte van het huidige pand is dat ongeveer vijf keer zo groot. Van Slooten is een rondvisverwerker. Alle vis komt vers binnen en wordt verwerkt door acht vaste personeelsleden en een ploeg uitzendkrachten. Directeur Sjoerd van Slooten staat samen met compagnons Kees Kramer en Louw van den Berg aan het hoofd van dit bedrijf. Afgelopen najaar werd geïnvesteerd in de aanschaf van een fileermachine van IJslands fabrikaat. Die machine is een van de redenen voor de nieuwbouw, want om optimaal te draaien, is veertig meter nodig om de machine neer te zetten. Op de huidige locatie is hooguit dertig meter beschikbaar. Met behulp van de gestegen fileercapaciteit wil Van Slooten op de nieuwe locatie doorgroeien. Het is de bedoeling dat de nieuwbouw in september wordt opgeleverd.


Aqua Thoko: nieuwe aquariumspeciaalzaak

De kleine Jannie (1), dochter van Thomas en Vrouwke Korf-Molenaar, kreeg vorige week de eer om de nieuwe aquariumspeciaalzaak van haar vader te openen. De nieuwe zaak is gevestigd in het pand van Henkko Meubelen. De opening van Aqua Thoko (een combinatienaam van toko en de afkorting van Thomas Korf) werd gevierd met familie, vrienden, een hapje en een drankje. De nieuwe aquariumspeciaalzaak richt zich op alles voor het aquarium. ,,Van vissen en voer tot zand, koralen of technische benodigdheden", licht Thomas Korf toe. Aqua Thoko is donderdag geopend van twee tot acht uur, vrijdag van twee tot negen uur en zaterdag van negen tot vijf uur. ,,Mocht iemand op een andere dag bijvoorbeeld voer nodig hebben, dan kan diegene dat ook via Henkko Meubelen regelen", vertelt Korf. Hij nodigt iedereen van harte uit om een kijkje te nemen in zijn nieuwe zaak.
ToTec neemt VH Techniek over

ToTec Installaties neemt per 1 mei installatiebedrijf VH Techniek compleet over. Peter van Haaften van VH Techniek licht de overname toe: ,,We hebben deze keuze gemaakt, omdat dit beter is voor onze klanten wat betreft service en werkzaamheden. ToTec Installaties is een zeer compleet installatiebedrijf waar wij onze klanten aan kunnen toevertrouwen. We willen via deze weg alle cliënten bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen." ToTec Installaties is blij met deze stap. ,,We versterken onze positie in de markt en kunnen onze klanten nog beter bedienen", aldus Jan Post. Op de foto: v.l.n.r. Auke van Slooten (ToTec), Peter van Haaften (VH Techniek) en Jan Post (ToTec).Be You Tiful geopend in winkelcentrum

Hennie Korf-Brons opende vorige week haar nieuwe bloemenwinkel in de passage van het Urkerhard. Hennie had altijd het idee al om een eigen bloemenzaak te beginnen. Ze vertelt: ,,Het is altijd al een droom van mij geweest. Toen er een pand leegstond in het Urkerhard kreeg mijn schoonvader het idee om hier mijn eigen zaak te beginnen. Zo is het een beetje begonnen.'' Hennie heeft altijd al een passie gehad voor bloemen. Zo maakte ze al diverse bruidsboeketten die op haar blog te vinden zijn.

Lees verder 


Nieuw onderkomen voor Stobastone

Ondernemer Dirk Jan Ras en zijn echtgenote Jeline kijken goedkeurend toe hoe (schoon)vader Jan Ras en dochter Therisa het lint doorknippen bij het nieuwe onderkomen van Stobastone, aan de Escudo 1a in Emmeloord. Ruim zeven jaar geleden begon Ras in Emmeloord met Stobastone. Het bedrijf verkoopt wand- en vloertegels. Op de nieuwe, grotere locatie is daar ook sanitair bijgekomen. Ras startte aan de Gildenweg in Emmeloord maar was al enige tijd op zoek naar een ander onderkomen. Dat vond hij uiteindelijk aan de Escudo, waar hij nu een fraai hoekpand met twee verdiepingen heeft betrokken. Klanten kunnen daar wekelijks van dinsdag tot en met zaterdag terecht in de showrooms.