Het Urkerland

Nieuwe afspraken sociale woningbouw

Jaarlijks maken Patrimonium, gemeente Urk en huurdersvereniging De Bult afspraken over de invulling van sociale huisvesting voor het komende jaar. Afgelopen woensdag werd het nieuwe contract ondertekend.

Lees verder 


KLIF18 breidt kledingwinkel uit

KLIF18 heeft de afgelopen weken hard gewerkt aan uitbreiding van de winkel. Er is een groot stuk winkeloppervlakte bijgekomen met uitzicht op de haven. ,,De collectie wordt hiermee vanaf heden nog beter gepresenteerd én er is meer winkelruimte voor de klanten. Ook is er een aantal mooie, nieuwe merken bijgekomen voor zowel dames als heren. Daarnaast is er in KLIF18 een aparte schoenenafdeling gesitueerd zodat men meer keuze heeft voor bijpassende schoenen. Helaas kan er, vanwege corona, geen officiële heropening plaatsvinden voor familie, vrienden en klanten. Wel zijn er aankomend weekend heel veel leuke acties voor de klanten. Houd hiervoor de social media van KLIF18 in de gaten!'', laat het team van KLIF 18 weten. Op de foto: Babette Jongman (l) en Emma de Boer van KLIF18.


Verse marktproducten online bestellen

Ondernemers Johan Meijer, Henk Hazeleger en Gerben Hop, afkomstig van de Veluwe, begonnen in maart met het bedrijf totaaleten.nl. Ze verzorgen in de hele regio de bezorging voor versmarkten zoals Vitamientje en Kamper Kaashandel. 

Lees verder 


Het pand van Varia Vis wordt met ingang van oktober door Noordzee gebruikt voor de verwerking van verse zalm. Het pand van Varia Vis wordt met ingang van oktober door Noordzee gebruikt voor de verwerking van verse zalm.
0

Noordzee koopt pand Varia Vis

Varia Vis verkoopt haar pand aan Noordzee International. Dat bedrijf begint op die plek vanaf oktober met een nieuwe zalmafdeling. Varia Vis werd pas een maand geleden benaderd met deze vraag. Ze noemden een vraagprijs en toen die geaccepteerd werd, was de deal snel beklonken. 

Lees verder 


Evelien Oost in haar huidige kapsalon aan huis. Evelien Oost in haar huidige kapsalon aan huis.
2

Evelien Oost opent binnenkort nieuwe Kapsalon: Salon 91

Ze heeft al jaren een kapsalon aan huis, maar dat gaat binnenkort veranderen. Evelien Oost wil per 1 oktober haar kapsalon in Wijk 2-91 openen, genaamd Salon 91. Het pand waarin voorheen de modezaak Felice gevestigd was, wordt vanaf volgende week omgetoverd tot een moderne en stijlvolle kapsalon. ,,Het pand wordt volledig verbouwd en we hopen dan per oktober de deuren te openen voor klanten", vertelt Evelien, terwijl ze enthousiast het haar van Lummie Kaptein in model föhnt.


Afscheid na 29 jaar. Van links naar rechts: Debby Snoek, Dikkie Hoekman, Marrette de Rooij en Marennie Bakker. Afscheid na 29 jaar. Van links naar rechts: Debby Snoek, Dikkie Hoekman, Marrette de Rooij en Marennie Bakker.
9

Marrette de Rooij van DIO naar Het Urkerland

Ze was niet meteen van plan om haar baan bij de DIO op te zeggen, maar toen Marrette van Rooij-van Eerde (46) een advertentie van Het Urkerland en GBU voorbij zag komen, besloot ze de sprong te wagen.

Lees verder 


Korf Vis opent nieuw pand aan de Abbert

Korf Vis opende afgelopen zaterdag officieel zijn deuren. Het nieuwe pand aan de Abbert werd getoond aan alle geïnteresseerden. Het eerste gedeelte van de open dag was gereserveerd voor zakelijke relaties en genodigden. Tijdens het tweede gedeelte was iedereen welkom. Hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt, want het was een drukbezocht evenement. Dit is ook niet gek, want er was voor ieder wat wils. De kinderen werden vermaakt met diverse springkussens en een potje voetbal, terwijl de ouderen het nieuwe bedrijf bewonderden. Wat niet kan ontbreken bij zo'n dag is de Urker catering: er was onbeperkt eten en drinken te verkrijgen. De viskraam zorgde voor de extra zaterdagtint, want een zaterdag zonder vis is haast ondenkbaar. Op de foto staat de directie van Korf Vis met van links naar rechts: Jan, Albert, Rein, Dirk, Riekelt, Steven en Reinier Korf.

Lees verder 


Dagje uit op maat bij De Koningshof

Voor groepen die op zoek zijn naar een leuke middag of avond, biedt De Koningshof teambuilding-activiteiten en spelprogramma's aan. Op de locatie en in de omgeving van De Koningshof worden programma's aangeboden als de Grote TV Quiz, Ik hou van Holland, Wie is de Mol en Meerkamp. De spelshows en activiteiten worden uitgevoerd met begeleiding van De Strandhoeve uit Baarlo, een bedrijf gespecialiseerd in spelprogramma's. Om het uitje compleet te maken, biedt De Koningshof een brede keus in eten en drinken. Samen wordt een passende invulling gekozen, desgewenst volledig op maat. Meer informatie: 651651 of dekoningshof.com. Op de foto, van links naar rechts: Wolter Pragt, Henk de Boer, Jasper Sweere (De Strandhoeve), Jantina de Boer en Willianne Pit.