Het Urkerland

Dayseaday breidt opnieuw uit

CHK Bouw is gestart met bouwwerkzaamheden bij visbedrijf Dayseaday. Ruim twee jaar na een forse uitbreiding is het opnieuw nodig om de diepvriescapaciteit uit te breiden. De uitbreiding komt op de plek van de box van de NG 19 (gebroeders Romkes), die is aangekocht door Dayseaday. Deze derde diepvriescel krijgt ruimte voor 3.000 pallets. Dat komt bovenop de 6.600 pallets waarvoor in 2016 ruimte werd gemaakt. De uitbreiding is noodzakelijk doordat het bedrijf stormachtig blijft doorgroeien. De eerste paal werd geslagen door zoons van de beide directeurs. In de cabine: Klaas van Henk van Veen, ernaast Hendrik van Jelle van Veen.


Barbershop voor echte mannen

Het scheren van Jan Bakker was vorige week de openingshandeling van Barbershop Makkas op Wijk 2-49. De vriend van de Turkse barber Ali Alpaslan had hem het advies gegeven om op Urk een eigen zaak te beginnen. ,,Dat idee sprak Ali wel aan'', vertelt zijn vrouw Esra. ,,Hij vindt Urkers leuke, warme mensen en is al goed opgevangen door de buren in Wijk 2.'' Mannen die een klassieke coupe willen, een trendy look, kleuring of de baard graag laten verzorgen, kunnen bij Makkas (Turks voor schaar) terecht.


Eerste paal voor Hout & Ambacht

De eerste paal voor het nieuwe pand van Hout & Ambacht is geslagen. Het bedrijf van Piet en Derk Jongman en Clemens Heemskerk, momenteel gevestigd aan de Griend, krijgt binnenkort een nieuwe locatie aan de Scheer. Hout & Ambacht is onlangs ontstaan uit een fusie van Clemens Design en Oeroudhout en richt zich op meubelmakerij, restauratie, ontwerp en restyling, spuiterij en fijnhouthandel. ,,Dat laatste breiden we straks uit, zodat elke Urker die op zoek is naar een mooi of exclusiever stuk hout bij ons terecht kan", aldus Derk Jongman. Meer informatie via Instagram (hout_ambacht) of telefoon 06-23351164. Op de foto: v.l.n.r. Edwin Bakker en Simon Post (Aannemersbedrijf Bakker), Marcus Heemskerk, Jordan Jongman, Derk Jongman en Clemens Heemskerk. Piet Jongman ontbreekt.


Nieuwe salon: Pia Hair & Beauty

Met gepaste trots openden de kinderen van Pia en Klaas Wouter de Vries, Dianne en Hein, de nieuwe salon van hun moeder aan de Geul 7a, gebouwd door hun vader en bèbe Hein. Een juweeltje, waar Pia haar klanten het complete plaatje biedt: haarstyling, gezichtsverzorging en make-up, exclusieve dames- en herenparfums én Pia is allround bruidsstylist.

Lees verder 


Anja Kramer-Ras en enthousiaste deelnemers aan de knutselmiddag. Anja Kramer-Ras en enthousiaste deelnemers aan de knutselmiddag.
8

Nieuw: praktijk-atelier Ankra

Twintig jaar werkte ze in het onderwijs, maar onlangs gooide Anja Kramer-Ras (43) het roer om. In haar praktijk voor kindercoaching en creatief bezig zijn heeft ze één doel: kinderen helpen tot bloei te komen. Anja: ,,Leerkracht was ik met veel liefde, maar mijn interesse verschoof steeds meer naar de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Kinderen die sociaal-emotioneel vrij zijn en zich gezien weten, kunnen zich veel beter ontwikkelen. Daarnaast ben ik graag creatief bezig.'' Voor kinderen die niet goed in hun vel zitten, biedt Anja creatieve kindercoaching aan en op woensdag- en vrijdagmiddag organiseert ze knutselmiddagen in haar atelier aan de Riepel 1c. ,,De kinderen zijn lekker creatief bezig en spelenderwijs werken we aan thema's zoals zelfvertrouwen en wederzijds respect.'' Daarnaast geeft Anja workshops voor volwassenen, variërend van schminken tot art journaling en van creatief communiceren tot 'Help! Ik heb een pittig kind'. Aan ouders bij wie de communicatie met de leerkracht soms stroef verloopt, biedt Anja gratis adviesgesprekken, waarin ze ouders helpt om op een vruchtbare manier contact te hebben met school. ,,Uit ervaring weet ik dat het helpt als een onpartijdig persoon even met je meedenkt.'' Praktijk-atelier Ankra is bereikbaar via 06-21426647 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op www.praktijk-atelier-ankra.nl en Facebook is meer informatie te vinden.


Albert Hoekman (links) en Vincent den Boef. Albert Hoekman (links) en Vincent den Boef.
0

Schol start administratiekantoor

Klanten van Schol kunnen sinds kort ook bij het bedrijf terecht voor hun administratieve zaken. De nieuwe dienstverlening vindt plaats onder de naam Schol Administratie. Schol Administratie richt zich op het verzorgen van administratie van zzp'ers en het klein mkb. Meindert Schreuder: ,,Kleine ondernemers hebben de focus op hun eigen werk. Steeds vaker kregen we de vraag of we ook hun boekhouding kunnen verzorgen. Zo ontstond Schol Administratie. Het is een stukje extra dienstverlening om onze klanten nog meer te ontzorgen.'' Schol groeide de afgelopen jaren flink. Naast Schol Administratie bestaat het bedrijf uit Schol Verzekeringen, Schol Hypotheken, Schol Makelaardij en Schol Inkomen. Administratieve ondersteuning door Schol Administratie kan zo ver gaan als de klant zelf wil, variërend van facturen betalen tot het verzorgen van btw-aangiftes en jaaraangiftes. De nieuwe tak is in principe opgericht voor bestaande klanten. Schreuder: ,,Het is niet onze bedoeling de bestaande markt te beconcurreren.'' Albert Hoekman (24), sinds 2015 werkzaam bij Schol, gaat samen met Vincent den Boef Schol Administratie een gezicht geven. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie of een afspraak contact opnemen met Schol Administratie via 687377 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Prijswinnaars decemberactie Oud Urk

Verschillende Urkers vielen afgelopen maand in de prijzen bij de Decemberactie van de winkeliers van Oud Urk. Deelnemers konden Oud Urk-zegels op een actiekaart plakken en inleveren en maakten vervolgens kans op mooie prijzen. De prijswinnaars van links naar rechts: Deborah de Boer (iPhone), Karin Schenk (Oud Urk-bon van 150 euro), Liesbeth Smit-Oost (Oud Urk-bon van 50 euro) en Geertje Hoefnagel met dochter Emma (Oud Urk-bon van 100 euro). In het midden Albert Snoek van Kitchen & Bar De Ommele.


KLIF18 houdt skibeurs aan het Noordgat

KLIF18 houdt op zaterdag 30 december van tien tot vijf uur een skibeurs. In de schuur van het bedrijf in sportartikelen aan het Noordgat 1a (naast Formido Urk) is er te kust en te keur te snuffelen tussen de lange latten. Alle huurski's worden daar te koop aangeboden tegen aantrekkelijke prijzen en ook is er outlet van de skikleding van het vorige seizoen. De warme poeiermelk voor alle bezoekers staat klaar en de skibeurs staat steevast garant voor een gezellig uitje voor wintersportliefhebbers. Let op: op de beurslocatie is pinnen niet mogelijk, de ski's gaan na contante betaling de deur uit. Ook is er gelijktijdig met de beurs een twintigprocentkortingsactie in de sportwinkel KLIF18 Sport op de gehele collectie: ook op de ski's en skikleding, met uitzondering van de lopende aanbiedingen.


Massagepraktijk Alie Post geopend

De 21-jarige Alie Post, dochter van Hiske en Gerrit Post, opende zaterdag om elf uur haar eigen massagepraktijk in Wijk 2-54. Klanten, familie, vrienden en geïnteresseerden mochten een kijkje nemen in de nieuwe massagepraktijk en kregen daarbij wat lekkers en tien procent korting op hun eerste afspraak. Alie heeft een interne opleiding gevolgd bij de Veluwse Bron en heeft daarnaast allemaal cursussen gedaan voor masseuse. Tegenwoordig gaat ze nog elke maandag naar Amsterdam, waar ze op de Welness Academie leert voor schoonheidsspecialiste. Klanten kunnen van dinsdag tot zaterdag een afspraak maken door een bericht te sturen naar 06-12099362. Meer informatie over de massagepraktijk is te vinden op de Facebookpagina van Massagepraktijk Alie Post.


Olcay Gulsen showt feestcollectie KLIF18

Ondanks de hevige sneeuwval, kwam Olcay Gulsen, de eigenaresse van Supertrash, zakenvrouw en televisiepersoonlijkheid, vrijdagavond 8 december naar Urk om bij KLIF18 de nieuwe feestcollectie van Supertrash te zien. Onder het genot van sushi en een lekker drankje genoten de aanwezigen samen met Olcay van een professionele Supertrash-modeshow. Olcay maakte met iedereen een gezellig praatje en wie dat leuk vond, kon met haar op de foto. Er hing een gezellige sfeer in de modewinkel, zelfs zo dat Olcay aangaf 'een beetje verliefd te zijn geworden op Urk'. Wie de avond gemist heeft of nog wil nagenieten, vindt een filmpje en foto's op de Facebook-pagina van KLIF18. Op de foto: het KLIF18-team samen met Olcay Gulsen (vijfde van links).