Het Urkerland

Nieuw bedrijf GeoHita gaat officieel van start

De vier jongste dochters van de eigenaars hadden vrijdagmiddag de eer om GeoHita te openen. Het nieuwe bedrijf aan De Meer richt zich met een 'Denk aan Morgen-werkplaats' op 'collectieve, duurzame energieoplossingen'. GeoHita is ontstaan uit een samenwerking tussen Auke van Slooten (installatiebedrijf ToTec), Jeroen Oost en Willem van Tilburg (OVT Ontwikkeling) en Jetze Kempenaar (JetzeMC). De ondernemers vinden dat het anders moet én kan wanneer het gaat om het aardgasvrij maken en duurzaam bouwen van woningen. Vrijdag werd het startschot gegeven voor de nieuwe onderneming op het terrein van ToTec. Daar wordt vrijdag ook de de (ver)Bouwbeurs van Urk Bouwt gehouden. Op de foto: de vier eigenaars (v.l.n.r.): Auke van Slooten, Willem van Tilburg, Jetze Kempenaar en Jeroen Oost. En hun vier dochters (v.l.n.r.): Francien van Tilburg, Eline Oost, Margaretha van Slooten en Lisanne Kempenaar.


Anita Kramer-Post begon vorig jaar december aan haar boek Welcome Twins. Anita Kramer-Post begon vorig jaar december aan haar boek Welcome Twins.
4

Anita Kramer schrijft boek: Welcome Twins

Anita Kramer-Post (33) heeft een jongerenboek geschreven. 'Welcome Twins' heet het. Het thema dat centraal staat in het boek is 'abortus'. De auteur schreef het boek speciaal voor meiden vanaf veertien jaar.

Lees verder 


Unicum: tonijn in de visafslag

Het is een alledaagse soort vis. Uit blik, diepvries of verwerkt in een salade; tonijn is overal. Toch was het een unicum dat deze vis afgelopen maandag verkocht werd in de Urker afslag. Nooit eerder kregen handelaren daar een blauwvintonijn voorgeschoteld. Het dier werd vorige week gevangen door de UK 272, en ook dat is uniek. Nooit eerder wist een bokker deze snelle vis in de netten te krijgen. Volgens het Wereldnatuurfonds maakte de blauwvintonijn vorig jaar na lange afwezigheid zijn rentree in de Noordzee. Voor de bemanning van de UK 272 was de vangst in elk geval een leuke meevaller. Op de afslag werd de 66 kilo zware tonijn, op de foto met medewerker Barend Hakvoort, voor bijna 763 euro verkocht aan een Belgische koper.


Emma Wakker en Hendrik Kramer (r) van GBU/SPIKKER samen met Rein Bos, bedrijfsleider van KIEK reclame. Emma Wakker en Hendrik Kramer (r) van GBU/SPIKKER samen met Rein Bos, bedrijfsleider van KIEK reclame.
0

GBU/SPIKKER start met KIEK reclame

MeMo Urk is vanaf 1 september in handen van GBU/SPIKKER. Het vertrouwde bedrijf voor alles op het gebied van signing heeft door deze overname intrek genomen in Het Spijk 4. Naast een nieuwe locatie, gaat het bedrijf ook verder onder een nieuwe naam: KIEK reclame.

Lees verder 


Nieuw bedrijf: Wezelman Advies

Ondernemers en particulieren helpen bij al hun juridische vragen, dat is de missie van Wezelman Advies. De 26-jarige Gerwin Wezelman richtte het bedrijf onlangs op. Hij studeerde rechtsgeleerdheid en specialiseert zich momenteel in Ondernemingsrecht en Arbeidsrecht.

Lees verder 


Dayseaday breidt opnieuw uit

CHK Bouw is gestart met bouwwerkzaamheden bij visbedrijf Dayseaday. Ruim twee jaar na een forse uitbreiding is het opnieuw nodig om de diepvriescapaciteit uit te breiden. De uitbreiding komt op de plek van de box van de NG 19 (gebroeders Romkes), die is aangekocht door Dayseaday. Deze derde diepvriescel krijgt ruimte voor 3.000 pallets. Dat komt bovenop de 6.600 pallets waarvoor in 2016 ruimte werd gemaakt. De uitbreiding is noodzakelijk doordat het bedrijf stormachtig blijft doorgroeien. De eerste paal werd geslagen door zoons van de beide directeurs. In de cabine: Klaas van Henk van Veen, ernaast Hendrik van Jelle van Veen.


Barbershop voor echte mannen

Het scheren van Jan Bakker was vorige week de openingshandeling van Barbershop Makkas op Wijk 2-49. De vriend van de Turkse barber Ali Alpaslan had hem het advies gegeven om op Urk een eigen zaak te beginnen. ,,Dat idee sprak Ali wel aan'', vertelt zijn vrouw Esra. ,,Hij vindt Urkers leuke, warme mensen en is al goed opgevangen door de buren in Wijk 2.'' Mannen die een klassieke coupe willen, een trendy look, kleuring of de baard graag laten verzorgen, kunnen bij Makkas (Turks voor schaar) terecht.


Eerste paal voor Hout & Ambacht

De eerste paal voor het nieuwe pand van Hout & Ambacht is geslagen. Het bedrijf van Piet en Derk Jongman en Clemens Heemskerk, momenteel gevestigd aan de Griend, krijgt binnenkort een nieuwe locatie aan de Scheer. Hout & Ambacht is onlangs ontstaan uit een fusie van Clemens Design en Oeroudhout en richt zich op meubelmakerij, restauratie, ontwerp en restyling, spuiterij en fijnhouthandel. ,,Dat laatste breiden we straks uit, zodat elke Urker die op zoek is naar een mooi of exclusiever stuk hout bij ons terecht kan", aldus Derk Jongman. Meer informatie via Instagram (hout_ambacht) of telefoon 06-23351164. Op de foto: v.l.n.r. Edwin Bakker en Simon Post (Aannemersbedrijf Bakker), Marcus Heemskerk, Jordan Jongman, Derk Jongman en Clemens Heemskerk. Piet Jongman ontbreekt.