Zeevisgroothandel Van Slooten gaat verhuizen

Zeevisgroothandel Van Slooten gaat verhuizen naar een nieuw pand op de hoek Malzwin, Ensgat, in de laatste fase van bedrijventerrein Zwolse Hoek. Door De Boer Bouw & Ontwikkeling is gestart met de bouw van een pand van 2.400 vierkante meter. Ten opzichte van het huidige pand is dat ongeveer vijf keer zo groot. Van Slooten is een rondvisverwerker. Alle vis komt vers binnen en wordt verwerkt door acht vaste personeelsleden en een ploeg uitzendkrachten. Directeur Sjoerd van Slooten staat samen met compagnons Kees Kramer en Louw van den Berg aan het hoofd van dit bedrijf. Afgelopen najaar werd geïnvesteerd in de aanschaf van een fileermachine van IJslands fabrikaat. Die machine is een van de redenen voor de nieuwbouw, want om optimaal te draaien, is veertig meter nodig om de machine neer te zetten. Op de huidige locatie is hooguit dertig meter beschikbaar. Met behulp van de gestegen fileercapaciteit wil Van Slooten op de nieuwe locatie doorgroeien. Het is de bedoeling dat de nieuwbouw in september wordt opgeleverd.


Aqua Thoko: nieuwe aquariumspeciaalzaak

De kleine Jannie (1), dochter van Thomas en Vrouwke Korf-Molenaar, kreeg vorige week de eer om de nieuwe aquariumspeciaalzaak van haar vader te openen. De nieuwe zaak is gevestigd in het pand van Henkko Meubelen. De opening van Aqua Thoko (een combinatienaam van toko en de afkorting van Thomas Korf) werd gevierd met familie, vrienden, een hapje en een drankje. De nieuwe aquariumspeciaalzaak richt zich op alles voor het aquarium. ,,Van vissen en voer tot zand, koralen of technische benodigdheden", licht Thomas Korf toe. Aqua Thoko is donderdag geopend van twee tot acht uur, vrijdag van twee tot negen uur en zaterdag van negen tot vijf uur. ,,Mocht iemand op een andere dag bijvoorbeeld voer nodig hebben, dan kan diegene dat ook via Henkko Meubelen regelen", vertelt Korf. Hij nodigt iedereen van harte uit om een kijkje te nemen in zijn nieuwe zaak.
ToTec neemt VH Techniek over

ToTec Installaties neemt per 1 mei installatiebedrijf VH Techniek compleet over. Peter van Haaften van VH Techniek licht de overname toe: ,,We hebben deze keuze gemaakt, omdat dit beter is voor onze klanten wat betreft service en werkzaamheden. ToTec Installaties is een zeer compleet installatiebedrijf waar wij onze klanten aan kunnen toevertrouwen. We willen via deze weg alle cliënten bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen." ToTec Installaties is blij met deze stap. ,,We versterken onze positie in de markt en kunnen onze klanten nog beter bedienen", aldus Jan Post. Op de foto: v.l.n.r. Auke van Slooten (ToTec), Peter van Haaften (VH Techniek) en Jan Post (ToTec).Be You Tiful geopend in winkelcentrum

Hennie Korf-Brons opende vorige week haar nieuwe bloemenwinkel in de passage van het Urkerhard. Hennie had altijd het idee al om een eigen bloemenzaak te beginnen. Ze vertelt: ,,Het is altijd al een droom van mij geweest. Toen er een pand leegstond in het Urkerhard kreeg mijn schoonvader het idee om hier mijn eigen zaak te beginnen. Zo is het een beetje begonnen.'' Hennie heeft altijd al een passie gehad voor bloemen. Zo maakte ze al diverse bruidsboeketten die op haar blog te vinden zijn.

Lees verder 


Nieuw onderkomen voor Stobastone

Ondernemer Dirk Jan Ras en zijn echtgenote Jeline kijken goedkeurend toe hoe (schoon)vader Jan Ras en dochter Therisa het lint doorknippen bij het nieuwe onderkomen van Stobastone, aan de Escudo 1a in Emmeloord. Ruim zeven jaar geleden begon Ras in Emmeloord met Stobastone. Het bedrijf verkoopt wand- en vloertegels. Op de nieuwe, grotere locatie is daar ook sanitair bijgekomen. Ras startte aan de Gildenweg in Emmeloord maar was al enige tijd op zoek naar een ander onderkomen. Dat vond hij uiteindelijk aan de Escudo, waar hij nu een fraai hoekpand met twee verdiepingen heeft betrokken. Klanten kunnen daar wekelijks van dinsdag tot en met zaterdag terecht in de showrooms.


's Heeren Loo start met 't Obertje

Wijk 2-94 heeft een nieuwe bestemming: 't Obertje. Medewerkers en cliënten van 's Heeren Loo starten in dit pand de verkoop van verschillende producten en bieden bezoekers daarnaast de gelegenheid om koffie te drinken. Naar verwachting wordt 't Obertje in de eerste week van mei geopend.

Lees verder 


Verhoef veertig jaar op de markt

Poeliersbedrijf Verhoef staat al veertig jaar op de markt. Philip en Riet Verhoef hebben inmiddels hun marktkraam overgedragen aan hun zoon Gert-Jan (linksachter op de foto). Philip stond tien jaar op een wachtlijst, voordat hij zijn eigen marktkraam kon beginnen. Het begon in Staphorst, waarna hij ook op de markt kwam te staan in Biddinghuizen, Ermelo, Olst en Urk. ,,De andere poelier was hier net vertrokken, dus ik moest het vertrouwen van de klanten terugwinnen. Het is snel bekend geworden, mede door de mond-tot-mondreclame. We zijn rijk gezegend dat we dit op deze leeftijd nog mee mogen maken en dat het allemaal zo goed is verlopen. Het is het mooiste vak wat er is. Hard werken, soms wel tot zestig uur in een week, maar het is het allemaal waard", aldus Philip.


Gezellige fair in De Vlechttuinen

Sieraden, (kinder)mode, wijnen of babyproducten. Het is een greep uit het aanbod van de fair die vanmiddag (vrijdag) wordt gehouden in De Vlechttuinen. Voor de kinderen staat er een springkussen en is er een speelhoek. Bezoekers zijn van harte welkom van twee tot zeven uur. De koffie staat klaar.