Het Urkerland

Dat verdient een bloemetje

Medewerksters van Kraamzorg op Urk zien van dichtbij wat de gevolgen zijn van het verdwijnen van het ziekenhuis in Lelystad. Bovendien zijn ze er getuige van hoe de plaatselijke huisartsen en verloskundigen knokken voor het behoud van een goede zorg rondom zwangerschap en bevalling. Daarom zetten ze afgelopen dinsdag een afvaardiging van de huisartsen en verloskundigen in het zonnetje. Bij een vergadering in Het Achterhuis waren er bloemen voor de huisartsen Bloed, Lawndy, Kees de Visser (namens vader Wim) en Van Schothorst. Ook voor verloskundige Karine van der Heijden was er een fraai boeket.


Nieuwe site ISEE

De Interkerkelijke Stichting Ethiopië/Eritrea (ISEE) heeft haar website vernieuwd. Met dank aan bestuurslid Gerrit Bos zijn de projecten en alle andere ontwikkelingen rond de stichting makkelijker terug te vinden. Benieuwd naar de nieuwe vormgeving en het laatste nieuws van de stichting? Neem dan een kijkje op de website isee-urk.nl.


Maak kennis met de geur van Elda..

Diana Strampel-Pasterkamp maakte in de zomer van 2017 voor het eerst zelf kennis met Le Essenze di Elda, ofwel de geur van Elda, tijdens een rondreis door Italië. Ze was enthousiast en kocht meteen een flinke voorraad van dit wasparfum in voor verkoop bij La Boutique. ,,Binnen no-time uitverkocht, tja, hoe dan verder?'', vertelt Diana. De Italiaanse leverancier moedigde Diana aan om de distributie van het wasparfum voor Nederland op zich te nemen. ,,Een leuke uitdaging, met een uniek product dat nog nergens in Nederland te krijgen is.'' Diana schakelde haar neef Jan Marten Bakker van Marketingpartner in voor advies rond het beheren van een website en webshop, en een poosje later was wasparfum.nl geboren. ,,Inmiddels draait de webshop drie maanden, en het gaat fantastisch. De voordelen: de was ruikt heel lang erg lekker, het bevat geen parabenen, laat geen vettig laagje achter op de kleding (wasverzachter doet dat vaak wel) en is niet slecht voor de wasmachine. We hebben inmiddels klanten in heel Nederland.'' Meer weten: kijk op wasparfum.nl.


Woensdag: demodag bij Op 't Hof

Iedereen is woensdag 12 december van harte welkom op de demodag bij Op 't Hof Gereedschappen. Er wordt dan ook een veiling gehouden waarvan de opbrengst ten goede komt aan FRS Urk. De activiteiten beginnen om twee uur en duren tot zes uur.

Lees verder 


Velo Bianco Bruidsboetiek geopend

Urk is een stijlvolle bruidszaak rijker. De voormalige fietsreparatiezaak is omgebouwd tot een prachtige winkel en daarmee onderging het pand Wijk 7-133 een complete make-over. Tijdens de gezellige opening konden bezoekers een kijkje nemen bij Velo Bianco Bruidsboetiek. De uitgebreide collectie bruidsjaponnen, de mooie omkleedruimte en de sfeervolle zithoek waar moeders en vriendinnen aanstaande bruidjes kunnen bewonderen. De zaak van Lummie en haar dochter Lianne Snoek, Alma Bakker en Gré Visser opende vorig weekend haar deuren. De komende periode kunnen klanten rekenen op aantrekkelijke acties. Elke aanstaande bruid die deze maand een afspraak maakt, krijgt vijftig euro korting op een accessoire naar keuze. Iedereen die tussen 1 december en 1 april 2019 een bruidsjapon koopt, maakt kans om het aankoopbedrag terug te winnen! Op de foto: rechts voor Lianne Snoek met nichtje Emmelie de Boer, die het lint doorknipt. Links voor Lummie Snoek met achter haar van links naar rechts: Annewill Bakker, Lukas van den Berg, Alma Bakker en Yin Leistra.


Opening salon The Beauty Bar

Kirsten Verhoeff opende vorige week vrijdag op feestelijke wijze haar nieuwe salon aan Het Klif 1: The Beauty Bar. Voorheen runde ze een salon bij Marylou's Hairdresser, maar: ,,Eind dit jaar stopt deze kapsalon, vandaar dat ik verhuisd ben." The Beauty Bar zit op het hoekje bij Kapsalon Hairline. ,,Het is een opzichzelfstaande salon, met een eigen ingang." Klanten kunnen er terecht voor bijvoorbeeld het modelleren en verven van wenkbrauwen, gezichtsbehandelingen of een bindweefselmassage. Afspraken kunnen online worden ingeboekt worden via thebeautybarbykirsten.nl. Op de foto knipt Henny Verhoeff, de moeder van Kirsten, het lint door.


Open huis Velo Bianco Bruidsboetiek

Velo Bianco Bruidsboetiek in Wijk 7-133 zet dit weekend voor het eerst haar deuren open. En dat wordt gevierd met verschillende acties. Iedere aanstaande bruid die in de maand december een afspraak maakt bij de bruidsboetiek krijgt vijftig euro korting op een accessoire naar keuze. En, nog leuker, iedereen die tussen 1 december en 1 april 2019 een trouwjapon aanschaft bij Velo Bianco Bruidsboetiek maakt kans om het volledige aankoopbedrag terug te winnen. Iedereen is dit weekend, op vrijdag 30 november tussen twee en acht uur en op zaterdag 1 december tussen tien en vier uur, van harte welkom om de nieuwe winkel en collectie te komen bewonderen.


Onderzoek gebruik van restwarmte

In het onderzoek naar het gebruik van restwarmte werken de gemeente, de Vereniging van Visgroothandelaren en Woonstichting Patrimonium samen met het waterschap, een adviesbureau en een afvalbedrijf. Die samenwerking is bekrachtigd met het tekenen van een convenant vorige week.

Lees verder 


Nieuw: Slager Slootweg op de markt

Voor een lekker en goed stuk vlees kunnen klanten voortaan ook terecht op de Urker markt. Slager Slootweg bemant daar sinds enkele weken een kraam naar volle tevredenheid. De nieuwe slager verraste al menig klant met zijn vlees en het viel goed in de smaak. Het vleesassortiment is uitgebreid: van biefstuk en gehakt tot aan een lekkere karbonade of een tartaartje. Klanten die een onalledaags stuk vlees zoeken kunnen ook bij Slootweg terecht. Ook bestellingen kunnen bij de kraam worden doorgegeven. Iedereen is van harte welkom om eens langs te komen. Op de foto staat de eigenaar Arie Pieter Slootweg (rechts) samen met medewerkster Dilylah Bakker.


Foto Luuk Schudde viert jubileum

Het is alweer 35 jaar geleden dat de ouders van Luuk Schudde de fotozaak van hun zoon en zijn echtgenote Fetske opende aan De Hofstee. Vorige week werd speciaal stilgestaan bij dit bijzondere jubileum. Klanten konden meedoen aan de drukke actieweek en maakten daarbij kans op het winnen van een onderwatercamera. De winnares daarvan bleek Alie Hoefnagel-van Slooten te zijn. Ze ontving de prijs uit handen van Luuk Schudde.

Lees verder