Het Urkerland

Nieuwe winkel op Urk: Sluffies

Nederland is een online winkel rijker en wel: sluffies.nl. De 29-jarige Cobie Bakker, getrouwd met Jan Bakker en moeder van drie kinderen, verkoopt via sluffies.nl handgemaakte, leren slofjes en bijpassende speenkoorden.


Cobie blikt terug op het ontstaan van haar onderneming: ,,Drie jaar geleden kregen Jan en ik ons tweede kindje en ik zocht een paar leuke slofjes. Ik kreeg er een paar in handen, maar omdat ik nogal creatief aangelegd ben, kocht ik zelf leer, tekende een aantal modelletjes en ging ik aan de slag achter de naaimachine. Mensen zagen de slofjes en ik zette een foto op Instagram, zodoende stroomden de opdrachten binnen."


Het kwam op een gegeven moment te vaak voor dat Cobie tot laat in de avond achter haar naaimachine slofjes maakte en dus besloot ze een dag minder te gaan werken - ze werkt op een kinderdagverblijf. Stapje voor stapje ontstond zo haar eigen onderneming. ,,Tegenwoordig besteed ik sowieso een volle dag aan het maken van slofjes. Jan bedacht de naam Sluffies. De naam is een knipoog naar Urk - En Urker klandizie vind ik natuurlijk ontzettend fijn - maar buiten Urk kennen ze het woord natuurlijk niet. Het is de bedoeling dat het voor hen een merknaam gaat worden."


Op de website staat een keur aan babyslofjes, in allerlei kleuren, leersoorten en modelletjes. Van romantisch tot stoer, van vrolijk tot chique. ,,Ik krijg veel bestellingen krijg van jonge ouders, maar ook mensen die een kraamcadeautje zoeken."


Klanten kunnen kiezen uit een ruim assortiment, maar ze kunnen ook hun eigen ideeën doorgeven. Cobie naait de slofjes precies naar wens. Nieuwsgierig, of meer weten? Kijk op sluffies.nl of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..