Het Urkerland
Het personeel van ESU bezocht in Polen onder meer concentratiekamp Auschwitz. Het personeel van ESU bezocht in Polen onder meer concentratiekamp Auschwitz.
0

ESU naar Polen voor 25-jarig jubileum

Met vier prachtige dagen in het Poolse Krakau vierde Electroservice Urk vorige week haar zilveren jubileum. De sfeer was goed, het eten ook en de excursies zeer indrukwekkend. ,,Dankbaar dat we op deze wijze ons jubileum met elkaar mochten vieren'', aldus mede-directeur Piet Hoekstra (54).


Zijn twee jaar oudere broer Arie startte in 1994 met Electroservice Urk en korte tijd later stapte ook Piet in het bedrijf, dat klussen had in binnen- en buitenland en zich vooral richtte op woningbouw en industrie. Later maakte ESU de overstap naar de scheepvaart en momenteel horen behalve de vissersvloot, ook schepen uit de binnenvaart, offshore en de jachtbouw tot het klantenbestand.


De broers wilden het jubileum vieren met het personeel en hun partners. ,,Zij vormen ons bedrijf. Zonder hen is er geen ESU'', aldus de twee Hoekstra's. Peter Brands, twintig jaar werkzaam bij het elektrobedrijf, kreeg samen met zijn vrouw Marina en collega Janine Bakker-Hoekstra de organisatie van de reis naar Polen in handen. Op het programma stonden twee grote excursies. Eerst die naar Auschwitz, het concentratie- en vernietigingskamp uit de Tweede Wereldoorlog. Onder leiding van de bevlogen Poolse gids Michel, die ook Nederlands sprak, werd het een indrukwekkende rondgang door het voormalige kamp.


Een dag later bezocht de groep de Wieliczka zoutmijn. In de prachtige kerkzaal, met op alle muren door mijnwerkers uitgehouwen Bijbelse afbeeldingen, vertelde de gids hoe fijn de akoestiek hier is. Het duurde maar heel even of de Urker elektromonteurs probeerden het uit met het lied Lichtstad met uw paarlen poorten. De gids had geen woord te veel gezegd.