Het Urkerland

Visco wil sushizaak op de haven starten

Visgroothandel Visco wil een nieuw restaurant starten aan de Burgemeester J. Schipperkade. In die zaak gaat sushi de hoofdmoot vormen, terwijl ook de liefhebber van een goed stuk vlees er aan zijn trekken moet komen.


De horecazaak komt in het voormalige pand van Restaurant Taverne. Die gelegenheid sloot onlangs de deuren na het plotselinge overlijden van kok en eigenaar Geert van der Sluis. Bij de eigenaar van het pand (De Flux) meldden zich vervolgens diverse gegadigden om de huur over te nemen, waarbij sushi meerdere keren als hoofdactiviteit werd genoemd.


Jan Marten Mazereeuw van Visco is blij dat zij later dit jaar van start kunnen gaan: ,,Het is voor ons iets nieuws, maar tegelijk een logische vervolgstap. We leveren sinds tien jaar door heel Nederland en België aan met name sushizaken. Het zijn er inmiddels 450. We verkopen niet alleen zalm, tonijn, garnalen en andere vissoorten, maar bijna het gehele assortiment voor deze sector. Van rijst tot stokjes en sauzen. Alleen groenten en vlees doen we niet."


Het is de bedoeling om voor het aanbreken van het zomerseizoen open te gaan. Mazereeuw: ,,We willen in dit restaurant niet alleen het vertrouwde assortiment verkopen, maar zo nu en dan ook dingen uitproberen. Het concept is vergelijkbaar met zaken in andere plaatsen, waar mensen aan tafel steeds kleine gerechten bestellen. Maar daarnaast willen we ook een kaart met andersoortige gerechten, zodat iemand ook gewoon kan genieten van een goede biefstuk."