Het Urkerland
Riekelt en Jeanet van Urk, met hun drie dochters, tijdens de presentatie van het boek Pitloze druiven Riekelt en Jeanet van Urk, met hun drie dochters, tijdens de presentatie van het boek Pitloze druiven
12

Boek Riekelt van Urk is genrewinnaar

Het boek 'Pitloze druiven - Zoektocht naar het leven' van Riekelt van Urk is dankzij stemmen van het publiek genrewinnaar geworden van de schrijversprijs BoekGoud. Van Urk is nog in de race voor de hoofdprijs van 750 euro.


Die hoofdprijs is voor het boek dat in de eerste en tweede ronde gezamenlijk de meeste stemmen verzamelt. De tweede stemronde is inmiddels open en sluit op 20 maart om twaalf uur 's morgens. Iedereen die wil stemmen kan terecht op http://www.boekgoud.nl/stemmen/9005. Voor Riekelt van Urk betekende een doosje pitloze druiven een omslagpunt in zijn leven. Hij wilde antwoord op de vraag hoe het toch kan dat, samen met hem, veel christenen moe zijn, zich pitloos voelen, terwijl de bron waaruit wij mogen putten vreugde, kracht en een leven in volheid belooft. Het was een reden voor hem om op zoek te gaan naar meer pit in zijn leven. Zijn zoektocht overtuigde hem dat een zoekend leven uiteindelijk leidt naar Het Leven en dat de Bijbelse belofte 'zoekt en gij zult vinden' echt waar is. Het boek Pitloze druiven kwam vorig jaar november uit, toen het bedrijf van Riekelt, Van Urk Voeding, haar vijfjarige jubileum vierde. Op 22 maart wordt bekend wie de publieksprijs in ontvangst mag nemen.