Het Urkerland

Kärcher van start op Urk

Zo'n vierhonderd belangstellenden, voornamelijk Urkers, kwamen afgelopen zaterdag een kijkje nemen bij het vrijdag geopende Kärcher Center Urk. Vestigingsmanager Luc Gerssen kijkt tevreden terug: ,,Het was lekker druk.'' Vrijdagmiddag had Gerssen al samen met wethouder Geert Post van de gemeente Urk en directeur Kärcher Nederland, Jean Paul Christy, de openingshandeling verricht van de nieuwe onderneming aan Het Spijk 3. Ze knipten gezamenlijk aan de voorkant van het pand een visnet door, waarmee de start van het bedrijf op Urk een feit was geworden.


De dag erna was het dus de beurt aan alle belangstellenden en die wisten de weg naar het nieuwe bedrijf goed te vinden, mede door de openingsactie van 35 procent korting op de Home and Garden producten. ,,Ook vanuit de Noordoostpolder was er voldoende belangstelling en dat is goed. We zijn er voor heel Noord-Nederland'', aldus Gerssen.


Kärcher had al zeven vestigingen door het land, maar was in het noorden nog niet vertegenwoordigd. Urk werd als achtste standplaats gekozen en moet heel Noord-Nederland bedienen. Kärcher startte het bedrijf op Urk, nadat het Asix Reinigingsmachines had overgenomen van Van der Reest.


,,We richten ons met onze reinigingsmachines op zowel professionals als particulieren, die met de machines uit de Home and Garden lijn goed kunnen slagen voor bijvoorbeeld een stofzuiger, robotmaaier of hogedrukspuit. Maar klanten kunnen ook bij ons terecht voor advies en het uitproberen van machines is een mogelijkheid. We geven regelmatig demonstraties.''