Het Urkerland
Afscheid na 29 jaar. Van links naar rechts: Debby Snoek, Dikkie Hoekman, Marrette de Rooij en Marennie Bakker. Afscheid na 29 jaar. Van links naar rechts: Debby Snoek, Dikkie Hoekman, Marrette de Rooij en Marennie Bakker.
9

Marrette de Rooij van DIO naar Het Urkerland

Ze was niet meteen van plan om haar baan bij de DIO op te zeggen, maar toen Marrette van Rooij-van Eerde (46) een advertentie van Het Urkerland en GBU voorbij zag komen, besloot ze de sprong te wagen.

Daarom zwaaide ze afgelopen zaterdag af bij de DIO. Voor veel klanten van de drogist in Winkelcentrum Urkerhard kwam de mededeling van haar vertrek onverwachts. Marrette en de DIO, dat was als kop en schotel... ,,Ja, er kwamen veel reacties. Ik werkte er vanaf 1 juni 1990, dus dat is een lange tijd. Ik vond het daarom wel wat beladen die laatste zaterdag. Maar ik had een paar weken geleden de vacature van Het Urkerland en GBU voor een nieuwe media-adviseur voorbij zien komen en zag die baan als een nieuwe uitdaging. Uiteindelijk solliciteerde ik - op de valreep. Daarna ging het heel snel.'' Met ingang van 1 juni is Marrette officieel actief bij Nieuwsblad Het Urkerland en GBU. In de weken ervoor deed ze al ervaring op, door er een aantal dagen aan de slag te gaan. ,,Het is nog wel wat wennen als ik oppak met 'Met Marrette van Het Urkerland'. Er was er één die zei: 'Van de DIO?'.''