Amerikanen nemen Coldstore Urk over

Zakelijk
Coldstore Urk is overgenomen door het Amerikaanse concern AGRO Merchants Group en gaat deel uitmaken van een mondiaal netwerk van logistieke dienstverleners. Voor de bedrijfsvoering op Urk verandert er helemaal niets, verzekert directeur Willem Brands. ,,Door de overname is de continuïteit van de onderneming verzekerd en tevens wordt het pand aan de Abbert fors uitgebreid.”
Het Urker koel- en vriesbedrijf werd benaderd door de Amerikanen. Brands: ,,Het is een bedrijf dat zelf haar wortels heeft in koel- en vrieslogistiek”, zegt Brands. ,,In diverse landen nemen ze bedrijven uit deze branche over. Vaak familiebedrijven zoals Coldstore Urk. Wij worden hun derde bedrijf in Nederland.”


Drie vestigingen

Coldstore Urk heeft nu drie vestigingen. Eén in Rotterdam en twee op Urk, waar aan de Texelstroom het oorspronkelijke pand staat en aan de Abbert de grotere en nieuwere vestiging. In totaal is er nu ruimte voor 25.000 pallets. Aan de Abbert komen er nog 8.000 bij. Brands hoopt dat de uitbreiding in januari van start kan gaan. Coldstore Urk kocht enkele jaren geleden een groot stuk grond naast het bedrijf, waarop ook in de toekomst verdere uitbreidingen plaats kunnen vinden.


Dertig

Bij het bedrijf werken nu dertig mensen. Na de uitbreiding groeit dat aantal nog. Vis is de hoofdmoot voor Coldstore Urk, het neemt meer dan negentig procent van het volume in. Brands blijft directeur, maar zal zich daarnaast voor AGRO Merchants Group bezig gaan houden met het opzetten van Europese activiteiten.