Het team van Cluster Veiligheid.
Het team van Cluster Veiligheid.

Nieuw: Cluster Veiligheid

Zakelijk

Het bundelen van kracht en expertise op het gebied van veiligheid voor iedere ondernemer. Dat is waar het Cluster Veiligheid voor staat. Dit nieuwe initiatief, bestaande uit verschillende ondernemingen, is officieel op 15 maart 2022 van start gegaan. 

Het Cluster Veiligheid bestaat uit acht bedrijven, gevestigd op Urk en in de Noordoostpolder. Het gaat om Bakker Bedrijfsartikelen, CAZ Veiligheid, Equipment Control, SAVRO TBI, TVK Instructie, Fides Bedrijfssupport, Schol Arbodienst en RI&S. ,,Deze bedrijven hebben ieder hun eigen specialisatie maar delen dezelfde missie: met elkaar investeren in gezondheid en veiligheid’’, laat het cluster weten. ,,Uit de praktijk blijkt dat er behoefte is aan een centraal punt waar ondernemers betrouwbare informatie kunnen halen over alle verplichtingen die er zijn als je een bedrijf hebt. Met de persoonlijke benadering van elke hulpvraag zijn wij in staat om daadwerkelijk iedere ondernemer van dienst te kunnen zijn. Door de diversiteit van de acht bedrijven worden alle mogelijke risico’s op bedrijfsongevallen en andere gevaarlijke situaties inzichtelijk gemaakt.’’ 

Cluster Veiligheid heeft een QuickScan ontwikkeld waarmee ondernemers snel kunnen zien of ze aan de eisen voldoen. Meer informatie: clusterveiligheid.nl.